Lader

Vlucht-Vertraagd reistip #5: Paktips

woensdag 3 juli 2013

De zomervakantie begint op sommige plaatsen volgende week al. Een heerlijk vooruitzicht, aangezien het weer in Nederland nog niet zo mee wil werken. Velen zullen weer lekker de auto of het vliegtuig pakken naar het Zuiden van Europa of naar een ander zonnig oord. Maar ongeacht de bestemming is er één nadeel dat helaas altijd hetzelfde is: je zult je koffer weer moeten pakken. En het is natuurlijk vervelend als je, eenmaal aangekomen, erachter komt dat je thuis iets vergeten bent. Daarom stelt het Vlucht-Vertraagd team een lijstje op van handige spullen die zeker niet mogen ontbreken in je koffer.

lader

Tip 1: Batterijen en laders. Het is iets dat vaak vergeten wordt: opladers van mobiele telefoons en batterijen voor camera's. Het is iets waar je misschien niet aan denkt op het moment dat nog allemaal vrolijke groene streepjes ziet staan op je display, maar na een paar dagen houdt hij er dan toch echt mee op... En het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je al het prachtigs dat je tegenkomt tijdens je reis niet kunt vastleggen op camera, of je niet aan het thuisfront kunt laten weten dat je veilig bent aangekomen! En heb je er ook al over nagedacht of je stekker op je vakantiebestemming wel in het stopcontact kan? Een adapter kost hier vaak minder dan in de toeristische winkel aan het strand!

bikini

Tip 2: Zwemkleding. Het is iets heel essentieels als je de zon op gaat zoeken, maar je zou de eerste niet zijn die vertrekt zonder bikini of zwembroek! En het is helaas niet iets dat we in Nederland iedere dag kunnen gebruiken, dus de kans is vrij groot dat hij ver achter in de kast ligt. Het zou toch jammer zijn als je de kostbare zontijd moet verspillen aan het zoeken naar een bikini of zwembroek in plaats van heerlijk op het strand of aan het zwembad liggen? En hoe ziet het strand er daar uit? Is het misschien een kiezel- of rotsstrand? Dan doe je er goed aan om een paar waterschoenen mee te nemen! Want blauwe of bloederige tenen zijn bepaald geen pretje (en straks trek je haaien aan!).

Wat mee te nemen op vakantie

Tip 3: Kleine reisflacons. Dit is waarschijnlijk vooral een heel handige tip voor de vrouwen onder ons. Want met alle kleding die we willen dragen op de vakantiebestemming is de koffer al snel gevuld. Het is dan natuurlijk zonde om ruimte en gewicht te moeten gebruiken voor flessen shampoo, lenzenvloeistof en bodylotion waar het grootste deel toch niet van gebruikt gaat worden. Vandaar deze handige tip: bij de drogist zijn kleine flesjes te koop waar alles gemakkelijk in overgegoten kan worden. Zo hoef je alleen mee te nemen wat je écht nodig hebt en kan er weer een extra paar schoenen mee. Hier kun je lezen wat je precies mee mag nemen in het vliegtuig.

vakantie kaart

Tip 4: Adresboekje. Het klinkt misschien ouderwets aangezien iedereen tegenwoordig wel een laptop of smartphone heeft om even via e-mail of Facebook aan het thuisfront te laten weten hoe heerlijk het wel niet is op vakantie, maar het is eigenlijk nog veel leuker om heel persoonlijk een kaartje in de bus te krijgen! En dan heb je natuurlijk wel de adressen nodig van vrienden en familie. Daarom is het handig om een klein adresboekje mee te nemen: zo kun je thuis iedereen blij maken met een ouderwets kaartje met foto van de prachtige omgeving. Of van de plaatselijke patatzaak, dat kan natuurlijk ook.

Tip 5: Geld in een andere valuta. Deze tip is vooral handig voor mensen die hun vakantiebestemming iets verder zoeken. Want niet iedereen houdt er rekening mee: we hebben in het grootste deel van Europa natuurlijk gewoon de Euro, maar die wordt niet overal gebruikt! Het is daarom wel zo slim om van tevoren te checken met welke munt er in het land betaald wordt, en het is zelfs mogelijk om in Nederland al geld om te wisselen naar de andere munt. Dit scheelt veel gedoe bij het aankomen op de vakantiebestemming. Wist je bijvoorbeeld dat er in Hongarije betaald met de Forint? Niet iedereen verwacht dit, aangezien Hongarije wel lid is van de Europese Unie.

valuta

Tip 6: Kinderroutekaarten van de ANWB. Dit is handig voor gezinnen met jonge kinderen die een lange autoreis voor de boeg hebben: de kinderroutekaarten van de ANWB. Tijdens een lange autorit kunnen kinderen zich ontzettend gaan vervelen en dit komt de goede sfeer natuurlijk niet ten goede. Het leuke van deze routekaarten is dat het de kinderen bezighoudt, maar ze tegelijkertijd ook bij de reis betrekt, hetgeen het reizen ook een stuk leuker maakt voor de ouders! Op de achterkant staan leuke spelletjes, en de kaarten zijn voor leden nog gratis af te halen ook.

muziek

Tip 7: Vakantieplaylist. En last but not least: een leuke playlist met vrolijke vakantiemuziek om het vakantiegevoel helemaal compleet te maken! Het kan helpen alvast in de stemming te komen tijdens de reis naar de bestemming, en het is ook op vakantie het spreekwoordelijke kersje op de taart. Heb je geen inspiratie? Radio 538 heeft een enorme lijst samengesteld vol zomerse nummers!