JetBlue weigert man met 'bom'

woensdag 1 mei 2013

Niet echt een man met een bom maar liever gezegd een jongen van 19 die lijdt aan Gilles de la Tourette werd geweigerd op een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue. De jongen bleef roepen 'bom', en mocht om die reden niet aan boord van het vliegtuig.

Michel Doyle, de jongen van 19, lijdt aan Tourette, een ziekte waarbij je geen volledige controle hebt over spraak en daardoor ongecontroleerd schuttingtaal, scheldwoorden of woorden uit het niets gebruikt. Doyle had een medische verklaring bij zich, had JetBlue ook laten weten van zijn afwijking en was ook al door de luchthaven security gekomen, maar werd vervolgens door de gezagvoerder de toegang tot de vlucht geweigerd.

Aan Fox News liet de 19-jarige Doyle na het voorval weten dat hij vaak geen woorden kan onderdrukken die te maken hebben met de actualiteit. Vanwege de bomaanslag in Boston riep hij dan ook voortdurend 'bom'.