Britse vrijgezellen gebruiken bagageband Schiphol met plezier

maandag 1 april 2013

Drie Britse mannen zijn vrijdagavond via een bagageband de kelder van Schiphol ingedoken. De Britten waren samen met een groep vrienden naar Amsterdam gekomen om een vrijgezellenavond te vieren. In een jolige bui zijn ze op de bagageband gaan liggen en doken vervolgens zó de kelder in. Een bagageband als glijbaan gebruiken dus.

Het is een idee dat waarschijnlijk wel bij meer mensen is opgekomen tijdens het wachten op hun koffer. Maar hoe grappig het van tevoren ook mag lijken – dergelijke geintjes kunnen echt niet bij iedereen op sympathie rekenen. De Koninklijke Marechaussee kon namelijk niet om het grapje lachen, en slingerde de drie Britten op de bon. Volgens de marechaussee zal het geintje de mannen enkele honderden euro's gaan kosten. Het vrijgezellenfeestje van de heren valt zo aanzienlijk hoger uit dan gecalculeerd.

De vrouw hieronder had eerder ook al het idee opgevat om op de bagageband te gaan liggen, maar stak zichzelf toen in een doorzichtige koffer. Haar motieven waren wel van heel andere aard: de vrouw vroeg namens Amnesty International aandacht voor mensenhandel.