Meer dan helft passagiers gaat voor alcohol vrije vlucht

woensdag 27 maart 2013

Een alcoholvrije vlucht. Van de 6000 reizigers onder wie vliegticketzoekmachine Skyscanner een poll heeft uitgevoerd geeft 63 procent de voorkeur aan een vlucht waarbij geen alcohol wordt geschonken. De reden hiervoor ligt voornamelijk in het feit dat dronken passagiers de vlucht voor andere passagiers kunnen verpesten. Dat terwijl slechts 16 procent van de passagiers aangeeft alcoholische dranken te nuttigen aan boord. Een duidelijk geval van een kleine groep die het voor de rest verpest dus – althans in de ogen van de ondervraagden.

Een jaar geleden hield de website dezelfde poll. Opvallend genoeg was toen nog maar 38 procent van de ondervraagde passagiers voor alcoholvrije vluchten.

Dat een dronken passagier lastig kan zijn, dat werd wel duidelijk op een vlucht van Icelandair. Medepassagiers waren de dronken man toen zo spuugzat dat ze hem vastplakten aan zijn stoel.