Oude damesuniformen KLM nu business class tapijt

woensdag 20 maart 2013

Oude uniformen gebruiken om er tapijt van te maken. KLM gaat dat doen door de voormalige damesuniformen te verwerken in het nieuwe interieur van alle 'wide body vliegtuigen'. Ontwerpster Hella Jongerius kwam met het idee in het kader van duurzaam werken. De KLM ondergaat een metamorfose en krijgt een nieuw uiterlijk, te starten met de business class. Later zal de toeristenklasse volgen.

Hiervan is niet alleen tapijt van oude uniformen onderdeel, maar ook de stoelen zullen veranderen. Iedere stoel moet er anders uit komen te zien; allen moeten een andere kleur krijgen. Hierdoor krijgt iedere stoel een soort van individualiteit in de cabine en is het niet zo'n uniforme kantoorruimte maar heeft het meer een thuisgevoel, volgens de ontwerpster.

Bron video: NOS