Op overboekte vlucht vliegtuigstoel afstaan kan lucratief zijn

zaterdag 2 maart 2013

Heb je ook altijd het gevoel dat je na afloop van je vakantie nog niet helemaal uitgerust bent? Misschien kun je de volgende keer je vliegtuigstoel afstaan in het geval dat je vlucht overboekt is.. Het zou het wachten wel eens dubbel en dwars waard kunnen zijn.De Brit David Powell en zijn vrouw Beverley waren afgelopen zondag aan het wachten op hun terugvlucht van Kaapstad naar huis, toen ze uit de wachtrij werden gehaald en een extra nacht in een vijfsterrenhotel in Kaapstad kregen aangeboden. De enige voorwaarde: ze moesten hun stoel afstaan op hun vlucht van Virgin Atlantic en de volgende dag een vervangende vlucht nemen. Maar wat het wachten nog meer de moeite waard maakte was het tweede deel van het aanbod: bovenop de hotelovernachting kregen David en Beverley elk ook nog een extra vliegticket aangeboden naar een bestemming naar keuze (op Australië na). Het zal je niet verbazen dat ze het aanbod maar hebben aangenomen.Na een nacht in het superluxueuze hotel kwam het stel maandag terug naar het vliegveld om hun alternatieve vlucht te nemen. Maar wat bleek toen? Deze alternatieve vlucht was wederom overboekt!

David en Beverly konden hun geluk niet op toen ze opnieuw werd gevraagd hun stoel af te staan, deze keer voor twee nachten in het vijfsterrenhotel en ook twee extra vliegtickets per persoon voor een bestemming naar keuze.Een woordvoerder van Virgin Atlantic zei over het geval: 'Zoals de meeste luchtvaartmaatschappijen overboeken we soms vluchten om zoveel mogelijk passagiers te laten meereizen. Vaak veranderen passagiers met gereserveerde vliegtickets hun plannen, hebben flexibele vliegtickets, of komen niet opdagen. Om te zorgen dat we geen lege stoelen hebben boeken we op vluchten vaak een aantal extra reserveringen. We doen dit op basis van de boekingsgeschiedenis van een vlucht. Soms komt het voor dat alle passagiers in willen checken voor de vlucht en we dus een overboekte vlucht hebben. We zoeken dan passagiers die hun stoel willen opgeven door ze een compensatie aan te bieden, en daarnaast eten, accommodatie en een stoel op de eerstvolgende vlucht.'Het gelukkige echtpaar gaf als commentaar: 'Er werd helemaal geen druk op ons uitgeoefend. We waren bereid om het aanbod aan te nemen – gretig zelfs.' Het stel heeft nu zes gratis tickets en zullen de komende tijd veel op vakantie gaan!