Collectieve claim naar het Koninklijk Paleis in Marokko

woensdag 20 februari 2013

De passagiers van vlucht AF 2497 hebben Koning Mohammed de VI verrast met een gezamenlijk claim enkele weken voor de aankomst van de Franse president in Marokko.

Het vliegtuig van Air France was vertraagd op het vliegveld van Casablanca, toen ze zagen dat het koninklijke vliegtuig zojuist was geland. De piloot van de vliegtuigmaatschappij maakte een grapje, welke de koning van Marokko niet kon waarderen. Hij raadde namelijk de passagiers aan hun claim voor de vertraagde vlucht op te sturen naar het koninklijk paleis in Marokko. De passagiers hebben zijn raad ook daadwerkelijk gevolgd en het koninklijk paleis was dan ook onaangenaam verrast toen ze de claim ontvingen.

De koning van Marokko heeft afstand gedaan van deze zaak om problemen te voorkomen zo enkele weken voor de komst van François Hollande.