Air Swiss vliegtuig vol goud en diamanten overvallen

dinsdag 19 februari 2013

Maandagavond heeft een groep van acht gewapende overvallers een vliegtuig van Swiss Air overvallen. Het vliegtuig, dat op het punt stond te vertrekken van de luchthaven van Brussel in Zaventem, werd met volautomatische geweren overvallen. Verschillende bronnen melden dat de overvallers diamanten met een straatwaarde van 50 miljoen hebben buitgemaakt. De overvallers zouden met twee auto's dwars door de omheining het terrein zijn opgereden, volgens de luchthaven. Rond 20:00 pleegden ze met volautomatische wapens de overval op een Zwitsers vliegtuig dat klaarstond om naar Zurich te vliegen.

Er zijn geen schoten gelost en niemand is gewond geraakt; de overval duurde slechts enkele minuten, waarna de overvallers op de vlucht sloegen. Een van de twee vluchtauto's is later die avond door de politie gevonden. Getuigen zouden de bewapende mannen hebben zien overstappen in een andere vluchtauto.  Waardetransportbedrijf Brink's was bezig met het laden van het vliegtuig van Swiss Air. Brink's heeft een vestiging op het vliegveld: Diamond & Jewelry Services. Het waardetransport zou goud en diamanten vervoeren. Verschillende bronnen lieten weten dat alleen de diamanten - 10 kilo waar - al een straatwaarde van 50 miljoen euro hebben.