Home Alone taferelen op Brussels Airport

maandag 11 februari 2013

Home Alone-taferelen op Brussels Airport afgelopen donderdag. Een jongen van twaalf reist helemaal alleen zonder paspoort of ticket met het vliegtuig naar Spanje, net als het hoofdrolspelertje Kevin McCallister in de jaren '90 film Home Alone!Nayal wilde vanwege problemen op school zijn ouders niet onder ogen komen en besloot vervolgens om vanaf Brussel het vliegtuig te nemen naar Malaga. Jetair was de uitverkoren maatschappij om mee te reizen. Pas toen de jongen aankwam op de luchthaven van Malaga merkte de Guardia Civil op dat de jongen met zijn boekentas aan het rondzwerven was op het vliegveld.
Toen de jongen niet thuis kwam was zijn familie in opperste staat van paraatheid. Vriendjes werden gebeld en buren struinden het centrum van Brussel af, maar tevergeefs. Brussels Airport is direct een onderzoek gestart naar hoe dit nu heeft kunnen gebeuren. De jongen had geen identiteitskaart, geen geld en geen ticket en is zonder moeite door de beveiliging gekomen.De familie is door de Spaanse autoriteiten aangeraden om een klacht in te dienen tegen Brussels Airport (iets waar wij bij Vlucht-Vertraagd natuurlijk alles van afweten!). "Stel je voor dat hij in Afrika of in Azië verzeild was geraakt. Misschien hadden we hem nooit meer teruggevonden," aldus een oom van de twaalfjarige jongen.