Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie!

Ontvang tot 600,00 € per persoon voor uw vertraagde, geannuleerde en overboekte vlucht.

Vliegtickets vliegtickets

Jaarlijks wordt er in Nederland ongeveer 11 miljard euro uitgegeven aan vliegtickets die zijn opgebouwd uit allerlei kosten. In andere landen zoals ook België. Om te weten wat een vlucht nou eigenlijk kost en of je nou echt 'cheaptickets'  koopt, moet je deze aflevering kijken. De Rekenkamer, een programma van de KRO in Nederland heeft onderzoek gedaan naar welke kosten er niet op je ticket staan maar die wel worden meegerekend. De aflevering geeft een goed inzicht welke kosten gemaakt moeten worden om een vlucht met het vliegtuig mogelijk te maken.

Onder deze video een korte samenvatting. 
Get Adobe Flash Player

Bron: KRO, De Rekenkamer (Nederland)

Samenvatting kosten vliegticket Amsterdam - Londen

Als je vliegtickets koopt voor een vlucht met welke luchtvaartmaatschappij dan ook moet je op je hoede zijn. Voor eenzelfde stoel op eenzelfde vlucht kun je gigantisch veel meer betalen voor vliegtickets, vliegtickets die niet verschillend zijn en hetzelfde kosten. Een zakenreiziger betaalt meer dan iemand met een vakantie vlucht. 
Op een vlucht van Amsterdam naar Londen werd een test gedaan. Er werden de volgende verschillende prijzen genoteerd:

 • 89 euro
 • 237 euro
 • 500 euro
 • 823 euro

Let op: de bovenstaande prijzen zijn betaald voor de dezelfde vliegtickets op dezelfde vlucht.

Waarom zo'n groot verschil in prijs van vliegtickets?

Het is niet exact te achterhalen wat een vliegticket kost omdat je dit per vliegtuig, vlucht, luchtvaartmaatschappij moet bekijken. De cijfers hieronder geven echter wel een goed inzicht welke kosten er in een vliegticket op een vlucht Amsterdam - Londen worden doorberekend. 

Er is uitgegaan van een Airbus A380 met een aanschafwaarde van 85 miljoen euro. Capaciteit van 180 stoelen welke 4 vluchten per dag kan maken. Het vliegtuig gaat 20 jaar mee en heeft dan nog een restwaarde. Ook is over de 20 jaar onderhoud berekend. 

De opsomming is per vliegticket voor 1 passagier:

 • 20,00   euro voor aanschaf vliegtuig bij levensduur 20 jaar
 •   8,20   euro voor kerosine voor de vlucht Amsterdam - Londen
 •   2,69   euro voor de luchtverkeersleiding
 •   1,64   euro voor salaris cabincrew (2 piloten en 4 stewardessen)
 •   1,67   euro voor catering aan boord
 • 14,94   euro service charge (luchthavenbelasting Schiphol)
 • 12,94   euro security charge (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   0,67   euro parkeergeld (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   3,80   euro landingsrechten (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   2,00   euro geluidsisolatie (luchthavenbelasting Schiphol)

              67,55   euro zijn de kosten voor vliegtickets op deze vlucht.

Prijs vliegtickets niet kosten- maar marktgedreven

Zoals bleek uit de test in het vliegtuig heeft de ene vliegpassagier 89 euro betaald voor zijn vliegticket en een andere passagier, op dezelfde vlucht, 823 euro. Een verschil van 734 euro op dezelfde vlucht. 

Om de prijs van stoelen (vliegtickets) te optimaliseren  en een vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van 'yield management systemen'. Via zo'n systeem krijgen luchtvaartmaatschappijen inzicht in hoe de boeking van een vlucht zich naar verwachting ontwikkelt. Loopt een boeking van een vlucht sneller dan verwacht dan gaan de prijzen omhoog en loopt het langzamer dan gepland dan schroeven de prijs iets omlaag.
De prijs van een vliegticket hangt dus niet samen met de kosten maar met wat de markt ervoor wil geven. 

Aanbieding vliegtickets

Er zijn nog meer trucs die een luchtvaartmaatschappij uit zijn hoge hoed tovert. Namelijk de prijs die je voor een vliegticket krijgt aangeboden is ook afhankelijk van de datum en periode dat je een vlucht wilt boeken. 
Wanneer je een vlucht boekt waarbij de heenvlucht en de terugvlucht op dezelfde dag vallen dan beredeneert het systeem dat je een zakenreiziger bent en dan zal de prijs van je vliegticket hoger uitvallen. Wil je een vlucht voor een dag later boeken dan zal je ook een hogere vliegticketprijs betalen want dan zal het systeem aangeven dat de nood waarschijnlijk hoog is. 
*in de Verenigde Staten zijn er systemen om te bepalen wanneer je een vliegticket het beste kunt kopen waarbij rekening wordt gehouden met de historische ontwikkeling van prijzen op een vlucht. In Europa is dit nog niet mogelijk.

Onze service

  2141 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis uw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 9.4 uit 10
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Vlucht-vertraagd.be in het nieuws


De Morgen
Het Laatste Nieuws
De Standaard
Nieuwsblad.be
Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook uw compensatie: gemakkelijk, snel en op maat gemaakt


Direct hulp

Over Vlucht-vertraagd.be

563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.2 uit 10
SERVICE: 9.2 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim nu ook compensatie, dien een claim bij ons in!


Controleer hier of u recht heeft