Transavia Boeing 737 800 Schiphol 3960589644

Transavia vluchtannuleringen door vliegtuig tekort: ken je recht op vergoeding!

dinsdag 26 maart 2024


Heb je ook het gevoel dat je in een déjà vu bent beland? Misschien herinner je je nog dat we vorig jaar met een soortgelijke situatie zaten bij Transavia. Nu, net als toen, kampt Transavia met annuleringen van vluchten door een tekort aan vliegtuigen, wat roet in het eten gooit voor hun vluchtschema. In dit artikel duiken we diep in wat er speelt bij Transavia en wat jouw rechten zijn als het gaat om compensatie voor geannuleerde vluchten, waarbij je tot wel €600 kunt terugkrijgen!

Waarom zet Transavia vluchten op de grond?

Transavia zit in de knel door een tekort, en dat komt vooral door vertragingen bij het onderhoud van hun vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij doet haar best om het vluchtschema aan te passen en hier en daar een vlucht te annuleren, zodat de impact op reizigers zo klein mogelijk blijft. Maar hoeveel vluchten er precies getroffen zijn, hoeveel passagiers het wachten staat, en hoe lang deze situatie zal duren, blijft wat vaag. En dat zorgt natuurlijk voor de nodige zorgen, zeker met de meivakantie voor de deur.

Vlucht vergoeding: wat zijn jouw rechten bij geannuleerde Transavia vluchten door dit tekort?

Als jouw vlucht met Transavia niet doorgaat, is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Zodra Transavia annuleringen aankondigt, wordt ook duidelijk wat jouw rechten zijn.

Volgens EU-regelgeving EU261, over de rechten van luchtreizigers, kun je in aanmerking komen voor compensatie als:


  • Je minder dan 14 dagen voor je geplande vertrek bent ingelicht over de annulering.

  • De annulering te wijten is aan omstandigheden die Transavia had kunnen voorkomen.


Gezien het feit dat dit vliegtuigtekort te maken heeft met uitgesteld onderhoud, ligt de verantwoordelijkheid voor de annuleringen bij Transavia.

Vlucht met Transavia vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Moet Transavia mij een andere vlucht aanbieden als de mijne wordt geannuleerd?

In principe is Transavia niet verplicht om een alternatieve vlucht aan te bieden als er een annulering plaatsvindt. Mocht dit niet gebeuren, dan moeten ze je het volledige ticketbedrag teruggeven. Ons advies? Eis een geldteruggave en ga niet zomaar akkoord met vouchers.

Hoe vraag ik compensatie aan voor mijn geannuleerde Transavia vlucht door dit tekort?

Check eerst met onze gratis tool of je recht hebt op vlucht vergoeding.

Vul daarna de details van je vlucht in en ons team van experts op het gebied van passagiersrechten neemt het van je over. We snappen dat het soms een hele kluif kan zijn om met luchtvaartmaatschappijen in gesprek te gaan, maar maak je geen zorgen: ons ervaren team staat klaar om ervoor te zorgen dat jouw claim vlot en doeltreffend wordt afgehandeld. We rusten niet voordat je de compensatie hebt ontvangen die je toekomt voor het ongemak veroorzaakt door deze onvoorziene situatie bij Transavia.

Klik hier om nu te claimen