Vlucht vertraagd door een technisch mankement: heb ik recht op een vergoeding?

Was jouw vlucht vertraagd of geannuleerd naar aanleiding van een technisch probleem aan het vliegtuig? Dan heb je recht op een vergoeding op basis van Europese Verordening 261/2004, tenzij er sprake was van buitengewone omstandigheden. Wij leggen je graag uit wat je kunt doen als jouw vlucht vertraagd of geannuleerd was door een technisch mankement aan het toestel. Wil jij snel zien op hoeveel compensatie jij recht hebt of wil je jouw claim voor jouw vertraagde vlucht gelijk indienen? Check dan jouw vlucht in onze claimcalculator!

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat houdt een technisch mankement in?

Een vluchtvertraging door een technisch mankement kan verschillende dingen betekenen, waaronder:

  • een fabricagefout
  • een mankement door een botsing met een object of vogel (birdstrike)
  • een onvoorziene reparatie voor een mankement

Ontvang je geld!

No cure - No pay. Wij nemen je hele claim uit handen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Wanneer heb ik recht op compensatie bij een technisch probleem?

Als de luchtvaartmaatschappij het technische probleem aan het vliegtuig gewoon had kunnen verhelpen, behoort deze tot de operationale verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij. In principe heb jij dan gewoon recht op een compensatie van de airline. Echter kom je alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening.
  • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij.
  • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
  • âClaimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Hoeveel kan ik claimen voor een vertraagde vlucht wegens technische problemen?

Het recht op vergoeding bij vertraging hangt af van de afstand van de vlucht, de duur van de vertraging en wat de reden van de vertraging is. Je kunt tot wel € 600,- per persoon ontvangen voor je vertraging of annulering vanwege een technisch probleem aan het vliegtuig.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vluchtvertraging door een technisch probleem: claim jouw compensatie!

De luchtvaartmaatschappij is het daar vaak niet mee eens en zal zich proberen te beroepen op een geval van overmacht. Zo kan het gebeuren dat de luchtvaartmaatschappij jouw verzoek tot compensatie afwijst. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het er dan bij te laten zitten.

Ons team van internationale experts staat voor je klaar! Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen. Wij werken op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat je alleen betaalt voor onze service wanneer we succes hebben behaald. Ga naar de prijslijst voor meer informatie. Wordt de claim afgewezen en vinden wij dit een terechte afwijzing, dan sluiten we je dossier kosteloos! Wil je direct je claim indienen? Maak dan gebruik van onze claimcalculator waarbij je snel, gratis én vrijblijvend je vlucht kunt checken!

Trustpilot