Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht van of naar Schiphol vertraagd of geannuleerd?

Schiphol heeft dagelijks honderen inkomende en uitgaande vluchten. Het kan daardoor gebeuren dat er vluchten vertraging oplopen of worden geannuleerd, om welke reden dan ook. Claim jouw compensatie!

Vlieg je vanaf Schiphol en kom je er bij het checken van je vluchtinformatie achter dat de vlucht vertraagd of geannuleerd is? Of krijg je te maken met een overboeking van de vlucht en wordt jou de toegang tot het vliegtuig ontzegd? Let dan goed op, je kunt namelijk bij een vertraging bij aankomst van drie uur of meer óf bij een geannuleerde of overboekte vlucht compensatie aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert!

➜ Check jouw vlucht

 


Coronavirus: Wat zijn mijn rechten bij een geannuleerde vlucht?

Als je vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus heb je recht op een volledige terugbetaling van je ticket. Europese Verordening 261/2004 stelt de luchtvaartmaatschappij verplicht om bij een geannuleerde vlucht het volledige bedrag van het ticket binnen 7 dagen terug te storten. Momenteel bieden veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties alleen vouchers aan, waar in de toekomst een nieuw ticket mee kan worden geboekt. Dit voucherbeleid is echter niet in lijn met de Europese wetgeving EU 261/2004.

Vlucht-Vertraagd.nl helpt je graag bij het claimen van deze terugbetaling, van het indienen van de claim tot het dagvaarden van de luchtvaartmaatschappij bij het uitblijven van betaling. Vul je vluchtgegevens in en ontdek direct of je recht hebt op een terugbetaling van je ticket. In slechts 3 minuten dien je jouw claim op basis van 'no cure, no pay' in. We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.

➜ Claim mijn terugbetaling


=> Lees meer over het claimen van een terugbetaling van je ticket 


Wanneer heb ik recht op compensatie?

Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening. 
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij. 
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Hoogte van compensatie bij een vertraagde of geannuleerde vlucht vanaf Schiphol

Voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht vanaf Schiphol heb je recht op een compensatie die kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht
 

 • Je hebt recht op een compensatie van € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
 • Voor alle overige vluchten heb je recht op een compensatie van € 600,-.

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3.500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Dien jouw Schiphol claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl

Als jouw vlucht vanaf Schiphol vertraagd of geannuleerd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!
 

➜ Dien gelijk jouw claim in


Vertraging op Schiphol: dit kun je doen om de tijd te doden

Schiphol Airport is een prima plek om te vertoeven als je tijd over hebt. De Amsterdamse luchthaven stond een aantal jaar geleden op nummer 1 in de top-10 luchthavens met de beste layover. Hieronder zetten wij een aantal dingen op een rijtje die je kunt doen om de tijd te doden tijdens een lange wachttijd of overstap op Schiphol:

 • De luchthaven heeft een breed scala aan winkels, bars en restaurants waar je je prima kunt vermaken als je moet wachten.
 • Je kunt gebruik maken van de gratis WiFi connectie.
 • Je kunt je geluk beproeven in de Holland Casino. Deze kun je vinden op de Holland Boulevard tussen gate E en F.
 • In het najaar van 2016 opent zich een vernieuwde Rijksmuseum op Schiphol, ook te vinden op de Holland Boulevard.
 • Wil je tijdens je vertraging vliegtuigen spotten? Dan kan dat op het Panoramaterras.
 • Behoefte aan een verfrissende douche? Op de eerste etage bij Lounge 3 zit Hotel Mercure. Hier kun je voor een redelijke prijs douchen. Het douchebezoekje is inclusief handdoek, zeep, shampoo en een badmuts. Na afloop kun je gebruikmaken van een föhn en krijg je een lekker drankje aangeboden.
 • Heb je een overstap op Schiphol met flink wat tijd te doden? Het centrum van Amsterdam is nog geen kwartier met de trein van de luchthaven. De stad heeft enorm veel te bieden - van cultuur tot lekker eten. Tips nodig om een dagje Amsterdam te plannen? Neem eens een kijkje op de website van iAmsterdam.

Pssst! Tip van Vlucht-Vertraagd.nlOntvang hier een € 5,- See Buy Fly kortingsvoucher die je direct kunt gebruiken.

 

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht