Plane gbca5bf452 1920

Transavia annuleert vluchten tijdens meivakantie door vliegtuigtekort — claim vluchtcompensatie

dinsdag 2 mei 2023

Transavia kampt in 2024 opnieuw met een vliegtuigtekort. Lees ons meest recente nieuws over het Transavia vliegtuigtekort voor de laatste informatie!

Claim vluchtcompensatie

Waarom schrapt Transavia meivakantie vluchten?

Volgens een woordvoerder van Transavia zat de maatschappij al op hun maximale capaciteit en heeft elke verstoring in het schema een domino-effect op alle vluchten.

De luchtvaartmaatschappij kampt ook met een tekort aan materieel, wat ook problemen oplevert op hun vluchtschema’s. Een van de problemen is bijvoorbeeld het feit dat Transavia moeite heeft om onderdelen van Boeing te krijgen, waardoor ze twee van hun vliegtuigen momenteel aan de grond moeten houden.

Bovendien verwachtte Transavia 5 vliegtuigen te ontvangen van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air, die onlangs failliet is gegaan. Maar omdat het klaarmaken ervan meer tijd kost dan Transavia had verwacht, zijn slechts 2 van de 5 vliegtuigen daadwerkelijk klaar om te vliegen.

Laatste nieuws Transavia vluchten - hoe weet je of je vlucht geannuleerd is?

Als je tijdens de komende meivakantie met Transavia reist, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de status van je vlucht. Door de uitdagingen waarmee de maatschappij wordt geconfronteerd, kunnen sommige vluchten op het laatste moment worden geannuleerd. Om te controleren of je vlucht is geannuleerd, kun je de website van Transavia bezoeken of rechtstreeks contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.


Laat je geannuleerde Transavia-vlucht je vakantieplannen niet verpesten.

Controleer nu je compensatie en ontvang tot €600!

Claim nu


Transavia vlucht geannuleerd? Claim vluchtcompensatie en terugbetaling!

Transavia annuleert op het laatste moment vluchten vanwege interne problemen. Aangezien de luchtvaartmaatschappij volledig verantwoordelijk is voor deze geannuleerde vluchten, moet zij passagiers op basis van de EU-regelgeving inzake de rechten van luchtreizigers vluchtcompensatie aanbieden en terugbetaling van het ticket.

"Transavia mag dan voor uitdagingen staan, echter heeft de  luchtvaartmaatschappij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun vluchten volgens schema verlopen. Als dat niet lukt, is het ook hun verantwoordelijkheid en wettelijke plicht om passagiers financieel te compenseren voor het ongemak," zegt Tom van Bokhoven, CEO van Vlucht-Vertraagd.nl.

De EU-verordening bepaalt dat passagiers van wie de vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, recht hebben op compensatie tot maximaal €600,- en/of volledige terugbetaling van hun vliegticket.

Hoe claim je vluchtcompensatie van Transavia en waarom bij Vlucht-Vertraagd.nl?

Bij Vlucht-Vertraagd.nl kunnen wij passagiers die te maken hebben gehad met vluchtannuleringen helpen om de Transavia vluchtcompensatie te claimen waar zij recht op hebben. Ons team van juridische experts en vluchtanalisten neemt de zorg van al het papierwerk en de juridische procedures op zich, zodat onze klanten een probleemloze ervaring hebben.

Als je bent getroffen door de annuleringen of andere vluchtverstoringen van Transavia, controleer dan gratis en in minder dan een paar seconden je compensatie met onze claimcalculator. Onze experts nemen het vanaf daar over en hiermee verhoog je je kansen om je welverdiende vluchtcompensatie te ontvangen. Wij bieden een "no cure, no pay" service aan, wat betekent dat als wij je zaak niet winnen, je niets in rekening wordt gebracht.