Sans titre 13

Piloten Ryanair Frankrijk en België staken op 23 en 24 juli

woensdag 13 juli 2022

Na meerdere stakingen in juni blijven de medewerkers van Ryanair ook in juli in heel Europa staken. Dit betekent meer vertragingen en annuleringen voor Europese vakantiegangers. Getroffen passagiers kunnen een compensatie claimen tot € 600. 

Claim nu

Piloten van Ryanair Frankrijk en België eisen dat Ryanair de lokale arbeidswetten respecteert

De eisen van Belgische Ryanair piloten zijn sinds het begin hetzelfde gebleven: zij willen dat Ryanair zich aan de lokale arbeidswetgeving houdt door de arbeidsomstandigheden te verbeteren en het minimumloon te respecteren.

ACV-CNE, een Belgische vakbond, spreekt in een verklaring over het "arrogante" gedrag van het management van Ryanair dat ondanks eerdere eisen zou blijven weigeren de lokale arbeidswetten uit te voeren.

Om gehoor te geven aan de eisen, zijn de piloten van Ryanair Frankrijk van plan om zich bij hun Belgische collega's aan te sluiten bij de staking. Ook vakbonden voor cabinepersoneel overwegen zich aan te sluiten. Dit alles zal hoogstwaarschijnlijk veel vlieg verstoringen veroorzaken in heel Europa.


Stakingen Ryanair Frankrijk en België: wat als mijn vlucht vertraagd of geannuleerd is? 

Als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is als gevolg van de staking van Ryanair Frankrijk en België, komt u mogelijk in aanmerking voor een vlucht compensatie en/of restitutie van vluchten onder de EU261-regelgeving.

  • Compensatie voor vertraagde vluchten: U kunt aanspraak maken op een vlucht compensatie als uw vlucht bij aankomst meer dan 3 uur te laat was. 
  • Compensatie voor geannuleerde vluchten: U kunt een vlucht compensatie krijgen voor uw geannuleerde vlucht, als de annulering minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum is aangekondigd.

U kunt ook een volledige geldelijke terugbetaling van uw vliegticket vragen, als u geen alternatieve vlucht heeft genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden of helemaal niet is aangeboden.

Houd er rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij de verantwoordelijke moet zijn voor de vertraging of annulering om een vlucht compensatie te krijgen. Heb jij even geluk! Als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is vanwege de pilotenstaking van Ryanair Frankrijk en België, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor alle vlucht verstoringen!

De hoogte van de vlucht compensatie die u kunt krijgen is afhankelijk van de afstand van uw vlucht:

vluchtcompensatie


Hoe kan ik een Ryanair vlucht compensatie en/of een Ryanair-vlucht terugbetaling claimen?

Claim bij Vlucht-Vertraadg.nl — dit bespaart u tijd en vergroot uw kansen op een vlucht compensatie! 

U hoeft alleen alle benodigde documenten naar ons website te uploaden en ons team van experts neemt het vanaf hier over! We analyseren uw claim, stellen alle documenten op, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en brengen, indien nodig, uw claim voor de rechter om uw rechten te verdedigen! Geen winst, geen kosten.