Easyjet g3958f12a1 1920

200 easyJet vluchten geannuleerd door technische problemen

vrijdag 27 mei 2022

De Engelse luchtvaartmaatschappij easyJet kampte donderdag met een grote systeemstoring en leidde tot honderden geannuleerde vluchten over heel Europa. 

Was jouw easyJet vlucht geannuleerd als gevolg van deze systeemstoring? Claim dan compensatie tot €600! Dien je een claim in bij Vlucht-Vertraagd.be dan helpen onze juridische experts je van A tot Z om je vergoeding te krijgen! No cure, no pay.

Claim nu

easyJet heeft meer dan 200 vluchten vetrekkend van een Europese bestemming geannuleerd door een systeemstoring - wat is mis gegaan?

Het Engelse 'The Independent' meldde dat op donderdag 26 mei de vluchten werden geannuleerd door "problemen" met de "computersystemen" van de luchtvaartmaatschappij. Deze problemen hadden impact op zeker 200 easyJet vluchten over heel Europa.

Terwijl, volgens easyJet, de vluchten in de middag werden hervat hielden de verstoringen als gevolg van een domino effect tot vrijdagochtend aan. Op het moment is het nog onduidelijk of het IT probleem ook nog voor problemen gaat zorgen voor de weekend vluchten van easyJet.


easyJet vlucht geannuleerd? Weekend trip verpest?

Claim nu tot €600 aan compensatie bij easyJet!

Claim nu


easyJet geannuleerde vluchten - kunnen passagiers compensatie claimen?

Veel getroffen passagiers op deze vluchten hebben vluchtcompensatie geclaimed, claims die door easyJet aanvankelijk werden afgewezen omdat zij van mening was dat het IT probleem "buiten haar controle lag en gezien werd als een buitengewone omstandigheid". EasyJet's vertegenwoordigers hebben inmiddels bevestigd dat dit bericht niet correct is en dat passagiers waarschijnlijk gewoon recht hebben op een compensatie van easyJet.

De Engelse en Europese wetgeving zijn hier duidelijk over - als een vlucht geannuleerd wordt minder dan 14 dagen voor de geplande vluchtdatum en gevolg is van een fout van de luchtvaartmaatschappij, dan hebben passagiers recht op een compensatie tot €600.

Hier bovenop hebben passagiers ook nog recht op volledige terugbetaling van het ticket indien de luchtvaartmaatschappij geen alternatieve vlucht heeft aangeboden of de passagier geen alternatieve vlucht heeft geaccepteerd.

Let op: de luchtvaartmaatschappij zou je een voucher kunnen aanbieden in plaats van compensatie (of een lager compensatie bedrag dan waar je recht op hebt) - accepteer dit aanbod niet! Als je vlucht geannuleerd wordt als gevolg van easyJet's systeemstoring, heb je recht op een vergoeding op basis van de volgende criteria:

  • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

  • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

  • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

  • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Claim easyJet compensatie in slechts 5 minuten bij Vlucht-Vertraagd.nl

Bij Vlucht-Vertraagd.nl helpen we al sinds 2010 passagiers zoals jij.

Ons team van passagiersrechten experts heeft ervaring met het aansprakelijk houden van luchtvaartmaatschappijen en zorgt ervoor dat passagiers de vergoeding betaald krijgen waar zij recht op hebben.

Met juridische teams in 9 Europese landen, 98% van de rechtszaken gewonnen en een makkelijk te gebruiken online claim platform, zijn wij de nummer #1 keuze als je hulp nodig hebt bij het verkrijgen van de vlucht compensatie waar je recht op het.

Claim nu


Handige links