Portuguese gravity z Ig Om T md Qk unsplash

Staking Ryanair cabinepersoneel in België — claim compensatie voor uw geannuleerde vlucht

woensdag 20 april 2022

Vakbonden CNE en ACV Puls kondigen aan dat het cabinepersoneel van Ryanair het werk zal neerleggen van vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april. Passagiers waarvan de vluchten geannuleerd of vertraagd zijn als gevolg van deze staking hebben recht op compensatie.

Claim indienen


Volgens de vakbonden heeft Ryanair niet voldaan aan de eisen die gesteld zijn voor haar Belgische medewerkers. Een aantal van de klachten van het cabinepersoneel zijn:

  • Gebrek aan Ryanair HR personeel in België

  • Lage salarissen - De vakbond zegt dat 75% van het cabinepersoneel het minimumloon krijgt dat betaald wordt in de sector

  • Gebrek aan goede voorwaarden voor bepaalde groepen medewerkers - Hans Elsen van vakbond ACV geeft als voorbeeld aan: “Sommige personeelsleden die bijvoorbeeld wegens zwangerschap niet meer mogen vliegen, zitten al maanden zonder loon of uitkering”. 

De staking zal gevolgen hebben voor passagiers op vluchten van en naar twee Belgische luchthavens: Brussels Airport en de luchthaven Brussels South Charleroi.

Ryanair passagiers

Passagiers hebben recht op compensatie

Indien je vlucht met Ryanair geannuleerd of vertraagd is als gevolg van de staking, dan kun je een Ryanair claim indienen en tot 600 euro vergoeding krijgen. Het exacte bedrag waar u recht op heeft, hangt af van de afstand van je vlucht.

  • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

  • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

  • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

  • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie


In 5 minuten je vergoeding claimen

In het geval van stakingen, weigeren luchtvaartmaatschappijen vaak om passagiers een vergoeding te betalen. Om de vergoeding te krijgen, is het vervolgens vaak nodig om een rechtszaak te starten.

Ons Vlucht-Vertraagd.be team kan dit uit handen nemen en jouw claim voor je afhandelen. Wij zullen vechten voor jouw rechten tot de claim is uitbetaald. Indien nodig starten we zelfs een rechtszaak voor je!

  • Wij rekenen alleen een fee als we succesvol zijn. Je betaald vooraf niets.

  • 98% van de rechtszaken winnen we.

  • Bij Vlucht-Vertraagd.be dient u in slechts 5 minuten uw claim online in!

Claim nu