Adi sagi XQHKWDY Xmis unsplash

Brussels Airlines staakt vanaf maandag — krijg compensatie voor je geannuleerde vlucht

woensdag 15 december 2021

Minstens een groot deel van de bemanning van Brussels Airlines, inclusief de piloten, zal een 24-uurs staking houden op maandag 20 december vanaf 5.00 uur lokale tijd. Passagiers die getroffen zijn door staking gerelateerde vluchtannuleringen komen in aanmerking voor ticket refunds en compensatie tot €600 per persoon.

Claim nu

De staking werd op woensdag 15 december aangekondigd door drie vakbonden die de bemanning van Brussels Airlines vertegenwoordigen: SETCa/BBTK, CNE/ACV-Puls en ACLVB/CGSLB. De vakbonden zeggen dat de arbeiders de afgelopen maanden slecht zijn behandeld en dat de luchtvaartmaatschappij zich niet houdt aan de afspraken die begin 2021 zijn ondertekend.

De staking van Brussels Airlines zal maandag waarschijnlijk leiden tot veel annuleringen van vluchten. Gelukkig kunnen passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd, dankzij de geldende Europese regelgeving, aanspraak maken op:

  1. Een volledige geldelijke terugbetaling van het ticket (we raden ten zeerste aan om geen reisvouchers te accepteren in plaats van een terugbetaling)

  2. Vlucht compensatie tot €600 per passagier

Je kunt je compensatie en terugbetaling snel claimen met behulp van onze slimme Claim Calculator. We helpen passagiers al meer dan tien jaar met onze juridische diensten, hebben een slagingspercentage van 98% in de rechtbank en werken uitsluitend op basis van 'no cure, no pay’.

Het kost slechts enkele minuten om de basisinformatie over jouw vlucht te verstrekken - wij regelen de rest, inclusief het eventuele juridische traject.

Claim indienen