Daniel eledut r OLCQ5xoz4 Q unsplash

Vlucht-Vertraagd.nl zorgt voor restitutie van tickets voor de passagiers van Vueling

vrijdag 26 november 2021

Na maanden van juridische onderhandelingen is het Vlucht-Vertraagd.nl gelukt om restituties te verkrijgen voor geannuleerde Vueling vluchten, in overeenstemming met de Europese regelgeving. In november alleen al hielpen we meer dan 1000 Vueling passagiers in heel Europa om hun geld terug te krijgen.

Vueling heeft vanaf de zomer 2020 geweigerd om passagiers hun geannuleerde vluchten terug te betalen. Deze vluchten werden geannuleerd door de huidige COVID-19 pandemie. De Spaanse luchtvaartmaatschappij bood alleen vouchers aan in plaats van daadwerkelijke geldelijke terugbetalingen.

Vanaf het begin was het standpunt van juridische experts van Vlucht-Vertraagd.nl dat een dergelijke stap niet in overeenstemming is met de Europese wetgeving, met name de EU261-regelgeving. In september 2021, samen met 15 andere grote Europese luchtvaartmaatschappijen stemde Vueling ermee in om de aanbevelingen van de Europese Commissie en de nationale consumentenbescherming autoriteiten op te volgen en de terugbetalingen te gaan verwerken.

In november is Vueling, na juridische onderhandelingen van Vlucht-Vertraagd.nl, begonnen met het uitbetalen van restituties voor geannuleerde vluchten aan passagiers die met onze hulp hun claims hebben ingediend. Ondanks het feit dat sommige passagiers meer dan een jaar hebben moeten wachten, zijn wij nooit gestopt met vechten voor hun rechten.

Vueling aeroplane


Ik heb al een reisvoucher van Vueling geaccepteerd. Kan ik nog steeds aanspraak maken op een terugbetaling?

In sommige gevallen wel.

Over het algemeen hangt dit af van het feit of je vrijwillig een voucher hebt geaccepteerd of daartoe gedwongen bent.

In de eerste maanden van de pandemie bood Vueling alleen vouchers aan. Als je de voucher in dergelijke omstandigheden hebt ontvangen, werd je juridisch gezien gedwongen deze aan te nemen, aangezien je officieel geen geldelijke terugbetaling werd aangeboden. Daarom kun je de voucher nu mogelijk omwisselen voor geld.

Claim je Vueling-terugbetaling met de hulp van Vlucht-Vertraagd.nl

Als je Vueling-vlucht is geannuleerd vanwege COVID-19, kunnen we je helpen een terugbetaling te regelen.

We zijn al meer dan tien jaar op de markt, hebben juridische teams in 9 landen en hebben 98% van de rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen gewonnen.

Met ons slimme online systeem duurt het maar een paar minuten om je claim in te dienen - en je kunt het rechtstreeks vanaf je telefoon of computer doen.

Claim indienen

Heb ik recht op compensatie bij een geannuleerde Vueling-vlucht?

Als je vlucht is geannuleerd vanwege COVID-19, kom je niet in aanmerking voor compensatie. Dit is te wijten aan het feit dat de annulering geen fout van de luchtvaartmaatschappij was, maar veroorzaakt door reisbeperkingen die werden opgelegd door regeringen.

Als jouw vlucht echter 14 dagen of minder voor vertrek werd geannuleerd vanwege een fout van de luchtvaartmaatschappij, of als je een vertraging van meer dan 3 uur had, heb je mogelijk recht op een compensatie tot maximaal €600 per passagier.

Controleer of ik in aanmerking kom