Annie spratt R Cmr0 Pe9 Uxg unsplash

Marokko stelt een inreisverbod in voor passagiers vanuit Nederland. Passagiers hebben recht op een refund.

donderdag 21 oktober 2021

In een plotselinge aankondiging op woensdagmiddag heeft Marokkaanse overheid vluchten van en naar het VK, Duitsland en Nederland verboden vanwege het stijgende aantal corona besmettingen. De meerderheid van de getroffen passagiers heeft recht op een refund van de ticketkosten.

Controleer of ik in aanmerking kom

Het inreisverbod in Marokko is net voor middernacht van kracht geworden en duurt tot nader order. Sommige luchtvaartmaatschappijen onderzoeken de mogelijkheid om burgers die vastzitten in Marokko terug naar het land van herkomst te vervoeren, maar voorlopig raden de regeringen aan om alternatieve vluchten te zoeken via landen die niet onder het verbod vallen, zoals België, Frankrijk of Spanje.

Marrakesh market

De meeste passagiers hebben recht op restitutie vanwege het vliegverbod in Marokko

Volgens de Europese regelgeving kan de meerderheid van de passagiers die getroffen zijn door het vliegverbod in Marokko al aanspraak maken op een volledige terugbetaling voor hun geannuleerde vlucht.

Dit geldt voor alle passagiers die vliegen met een Britse of Europese luchtvaartmaatschappijen (bijv. Ryanair, Wizzair) en passagiers die vliegen met een Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen (Royal Air Maroc) vanuit Europa. Helaas is het Europese restitutiebeleid niet van toepassing op passagiers die met Royal Air Maroc terug naar Europa vliegen.

Je kunt de ticketkosten voor de door Marokko geannuleerde vlucht terugkrijgen met behulp van Vlucht-vertraagd.nl - je hoeft alleen de relevante documenten te uploaden via je telefoon of je computer, en wij zullen al het papierwerk en eventuele gerechtelijke procedures voor je regelen.

Claim indienen

Heb ik ook recht op een additionele compensatie als mijn vlucht naar Marokko is geannuleerd?

Helaas niet in dit geval.

Terwijl de Europese regelgeving normaal gesproken compensatie garandeert in het geval van een vlucht die minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum wordt geannuleerd, valt het Marokkaanse vliegverbod onder de zogenaamde buitengewone omstandigheden.

De luchtvaartmaatschappij biedt me een voucher aan in plaats van een terugbetaling - moet ik deze accepteren?

We raden aan om dat niet te doen. Als jouw geannuleerde vlucht onder de Europese regelgeving valt, is de luchtvaartmaatschappij je verplicht om je volledige ticketkosten terug te betalen.


Waarom een ​​terugbetaling claimen bij Vlucht-vertraagd.nl?

Opgericht in 2010
Juridische teams in 9 landen
98% slagingspercentage bij rechtszaken
Mobielvriendelijk claimproces
Risicovrij “no cure, no pay”-model

Claim indienen