Miguel angel sanz 9 Z Oh E0k Cb0 M unsplash 1

Alitalia's laatste vlucht — Italiaanse luchtvaartmaatschappij stopt met vliegen

vrijdag 15 oktober 2021

Alitalia is op donderdag 14 oktober gestopt na 74 jaar op de markt te zijn geweest. Desondanks kunnen passagiers nog steeds aanspraak maken op een restitutie voor geannuleerde vluchten van Alitalia.

Check of ik in aanmerking kom

De afgelopen jaren had Alitalia moeite om winstgevend te blijven. Sinds 2017 is de luchtvaartmaatschappij al het wankelen - die in eerste instantie was aangeboden op een veiling aan meerdere transportbedrijven en uiteindelijk is overgenomen door de Italiaanse overheid.

Alitalia wordt nu vervangen door een nieuwe Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij, ITA (Italia Trasporto Aereo). De luchtvaartmaatschappij neemt het stokje over waar Alitalia was gebleven - op 15 oktober was de eerste vlucht en luchtvaartmaatschappij zette een deel van de routes voort die eerder door zijn voorganger Alitalia werden uitgevoerd.

Ondanks een investering van €1,35 miljard in ITA door de Italiaanse overheid, zal de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk kleiner worden in vergelijking met Alitalia. ITA begint met 52 jets, minder dan de helft van wat Alitalia gebruikte. De nieuwe luchtvaartmaatschappij zal amper met 25% van het personeelsbestand doorgaan, althans in het begin. Terwijl Alitalia opereerde met ongeveer 10.000 mensen, zal ITA beginnen met ongeveer een kwart daarvan (2.800).

het vliegtuig van Alitlalia

Tijdens de vele jaren dat Alitalia op de markt was, hebben veel passagiers te maken gehad met vertragingen en annuleringen. Erg ironisch is dan ook wel dat de laatste vlucht van Alitalia AZ1586, op donderdag 14 oktober van Cagliari naar Rome, ook vertraging had opgelopen.

Gelukkig kunnen passagiers nog steeds aanspraak maken op een restitutie voor geannuleerde Alitalia-vluchten.

Controleer vandaag nog of je in aanmerking komt en claim jouw geld voordat het te laat is. Afhankelijk van het vertrekpunt en de aankomst heb je tot 6 jaar recht om een restitutie te claimen voor je geannuleerde Alitalia-vlucht.

Controleer mijn vlucht

Over Vlucht-vertraagd.nl

Al meer dan 10 jaar helpt Vlucht-vertraagd.nl passagiers om compensatie en restitutie te claimen voor vertraagde en geannuleerde vluchten. Met juridische teams in 9 landen en 98% score van gewonnen rechtszaken, zijn wij het beste team om jouw claim succesvol in te dienen.

We werken uitsluitend op een 'no cure, no pay' basis, waardoor het claimen van compensatie een stressvrije procedure zonder risico is.