Italiaanse luchtverkeersleiding legt werk neer op 14 januari

dinsdag 14 januari 2020

Het is weer raak: Italiaanse luchtverkeersleiders leggen op 14 januari tussen 13.00 uur en 17.00 uur het werk neer. Als gevolg hiervan annuleert Alitalia binnenlandse en internationale vluchten.

Om de vertragingen enigszins te beperken zet de luchvaartmaatschappij op alle routes grotere vliegtuigen in, zodat ze passagiers na de stakingen alsnog op de plaats van bestemming kunnen brengen.​ Wij hebben alle getroffen vluchten van en naar Amsterdam voor je op een rijtje gezet en leggen je graag uit of je compensatie kunt claimen voor deze verstoring.

Geannuleerde vluchten van en naar Amsterdam

Ook een aantal vluchten tussen de Italiaanse luchthavens Roma Fiumicino en Milan / Linate en Amsterdam Schiphol Airport zijn getroffen door de stakingsacties. Hieronder zie je precies om welke vluchten het gaat:

 AZ107 Schiphol Airport (AMS) Roma Fiumicino (FCO)
 AZ110 Roma Fiumicino (FCO) Schiphol Airport (AMS)
 AZ112 Milan / Linate (LIN) Schiphol Airport (AMS)
 AZ121 Schiphol Airport (AMS) Milan / Linate (LIN)

Italiaanse luchtverkeersleiding legt werk neer op 14 januari

Kan ik compensatie claimen?

Was jouw Alitalia vlucht geannuleerd als gevolg van deze staking? Dan vraag je je wellicht af of je recht hebt op een schadevergoeding voor het geleden tijdverlies. Helaas moeten we je in dit geval teleurstellen: vindt er een staking van het luchthavenpersoneel plaats, bijvoorbeeld die van de luchtverkeersleiding? Dan is de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. Een staking van het personeel van de luchthaven ligt namelijk buiten de invloedsfeer van de luchtvaartmaatschappij en daardoor hoeven zij geen compensatie uit te keren als hierdoor je vlucht vertraagd of geannuleerd is.

Check jouw vlucht

Was jouw vlucht buiten de stakingstijden om met meer dan 3 uur vertraagd of ben je met meer dan 2 uur vertraging aangekomen op jouw eindbestemming na een annulering van de vlucht? Dan kom je mogelijk wél in aanmerking voor compensatie! Hoe je dit kunt checken? Je kunt vrijblijvend gebruik maken van onze claimcalculator om te zien waar je precies recht op hebt. Controleer jouw vluchtgegevens hieronder en kom erachter hoeveel jij kunt claimen.

➜ Check jouw recht op compensatie

Meer informatie over het claimen van compensatie bij stakingen vind je hier:
=> Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Ervaringen van klanten