Staking in Italië: Alitalia annuleert vluchten op 25 oktober

vrijdag 25 oktober 2019

Italië krijgt op 25 oktober 2019 te maken met een landelijke staking, wat ook gevolgen heeft voor de luchtvaart. Ambtenaren en werknemers door het hele land staken voor betere lonen, pensioenvoorzieningen arbeidsomstandigheden. De transport sector wordt flink getroffen door deze staking en luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft al aangekondigd honderden vluchten van 24 tot en met 26 oktober te willen annuleren.

Wat betekent dit voor mijn Alitalia vlucht?

Hoewel de werknemersvakbonden van Alitalia op 25 oktober 2019 een 24-uurs staking hebben aangekondigd, zijn er volgens de informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij al honderden vluchten getroffen door de stakingsacties. Zowel de vluchten op de dag vóór als de vluchten op de dag na de stakingsdag zullen worden getroffen door de stakingsacties.

Wij raden alle reizigers die naar of in Italië reizen aan om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij, om zo te informeren naar de actuele status van de vlucht. Ook hebben wij een lijst samengesteld van alle Alitalia vluchten met vertrek of aankomst in Nederland of België die zijn geannuleerd.

Alitalia vliegtuig

Wanneer zullen de stakingsacties plaatsvinden?

Luchtvaartmaatschappijen: 25 oktober, gedurende de hele dag

Treinen: 21:00 (24 oktober) - 21:00 (25 oktober)

Veerboten: 25 oktober, gedurende de hele dag

Snelwegen: 22:00 (24 oktober) - 22:00 (25 oktober

Geannuleerde vluchten van Alitalia op 25 oktober

VluchtVanNaar
AZ107AmsterdamRome Fiumicino
AZ110Rome FiumicinoAmsterdam
AZ112Milaan / MalpensaAmsterdam
AZ121AmsterdamMilaan / Malpensa
AZ149BrusselMilaan / Malpensa
AZ150Milaan / MalpensaBrussel
AZ159BrusselRome Fiumicino
AZ160Rome FiumicinoBrussel


=> Mijn Alitalia vlucht is geannuleerd, wat nu?

Italiaanse transportsector staking: wie staakt er precies?

De staking van 25 oktober is in feite een nationale en algemene staking. Zowel luchtvaartmaatschappij Alitalia en de luchtverkeersleiders hebben aangekondigd stakingsacties te gaan uitvoeren.

Er wordt verwacht dat de luchtverkeersleiders 4 uur lang zullen staken, van 13:00 tot 15:00. Dit heeft als gevolg dat andere luchtvaartmaatschappijen ook getroffen zullen worden door deze acties. Zo heeft luchtvaartmaatschappij easyJet al 32 vluchten geannuleerd.

Goed nieuws voor gedupeerde Alitalia-passagiers! Als de geannuleerde of vertraagde vlucht buiten bovengenoemde uren plaatsvindt, kunnen zij mogelijk recht hebben op compensatie, aangezien het dan een staking van het personeel zou betreffen.

Staking van het luchtvaartpersoneel: hoe claim ik compensatie?

Als jouw vlucht naar aanleiding van een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij vertraagd of geannuleerd is, heb je mogelijk recht op een vergoeding. De hoogte van deze compensatie is afhankelijk van de afstand tussen jouw vertrek- en aankomstluchthaven en kan oplopen tot wel €600 per persoon.

Normaliter verwijzen luchtvaartmaatschappijen naar een buitengewone omstandigheid als zij het compensatiebedrag willen ontwijken. Ook tijdens de staking op 25 oktober zullen zij het claimproces niet gemakkelijker maken. Dankzij onze jarenlange ervaring met luchtvaartmaatschappijen en onze uitgebreide database, kan het Vlucht-Vertraagd.nl team je helpen om jouw passagiersrechten te doen gelden en het bedrag te claimen waar je recht op hebt!

Maak gebruik van onze gratis online claimcalculator om te zien of jouw vertraagde of geannuleerde vlucht in aanmerking komt voor compensatie. Ons team kan je dan helpen bij het verkrijgen van jouw vergoeding.

➜ Check mijn vlucht


Om meer te weten te komen over jouw recht op compensatie in het geval van een staking, ga naar: => Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Beoordelingen van klanten die je zijn voorgegaan