Neckermann annuleert vluchten van 24 september

dinsdag 24 september 2019

Alle vluchten van Neckermann die dinsdag vanuit Nederland zouden vertrekken zijn geannuleerd. Dit is een gevolg van het financieel onvermogen van het Britse moederbedrijf, zo laat de touroperator weten. De gevolgen voor de boekingen vanaf woensdag zijn nog niet duidelijk.

In een verklaring laat Thomas Cook, waar Neckermann ook onder valt, weten dat er is gekeken naar de mogelijkheden om de reizen alsnog uit te voeren. Ondanks alle inspanningen is dit niet gelukt. Ook kan Thomas Cook Nederland niet garanderen dat reizigers gebruik kunnen maken van de geboekte accommodatie.

Het einde van Thomas Cook / Neckermann Reizen

Het bedrijf had al langer te maken met een grote schuldenlast. Voor het weekeinde liet het bedrijf al weten dat het extra financiële middelen nodig had voor een reddingsplan. Daarnaast was er sprake van stijgende brandstofkosten, prijsconcurrentie en een afzwakkende economische groei. Afgelopen zondag waren er gesprekken over een eventuele noodlening. Deze zijn helaas op niks uitgelopen. "Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die u heeft geboekt, niet kunnen uitvoeren. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze situatie", meldt de touroperator in een officieel statement op de website.

Ook Brussels Airlines annuleert vluchten

Twee jaar geleden nam Brussels Airlines een groot deel van de vliegactiviteiten van Thomas Cook Belgium over. Gezien de situatie omtrent Thomas Cook schrapt ook Brussels Airlines een aantal vluchten, omdat Thomas Cook zijn betalingsverplichtingen al enkele weken niet nakomt.

Het betreft twee geannuleerde retourvluchten naar Tunesië (Efidha en Djerba).

SN3881 Brussel (BRU) - Enfidha (NBE)
SN3882 Enfidha (NBE) - Brussel (BRU)

SN3885 Brussel (BRU) - Djerba (DJE)
SN3886 Djerba (DJE) - Brussel (BRU)

➜ Vlucht geannuleerd? Check jouw recht op compensatie

Kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde vlucht?

Volgens EU Verordening 261/2004 kom je op basis van het faillissement van Thomas Cook niet in aanmerking voor compensatie. Toch is het goed om even stil te staan bij het belang van jouw passagiersrechten! Ben jij de dupe geweest van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht? Maak dan gebruik van onze claimcalculator om te zien wat de hoogte van de vergoeding is waar je mogelijk recht op hebt. In een paar simpele stappen zie je gelijk waar je recht op hebt. Ook kun je jouw claim laten afhandelen door ons team van claimspecialisten!

➜ Check jouw vlucht

Over Vlucht-Vertraagd.nl

Op basis van Europese wetgeving zijn jouw rechten als passagier beschermd. De Vlucht-Vertraagd.nl claimspecialisten beoordelen jouw rechtspositie en zorgen er vervolgens voor dat je de schadevergoeding krijgt waar je wettelijk recht op hebt als jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is.

Voor meer informatie over de huidige situatie bij de tour operator, verwijzen we je graag naar de website van Stichting Garantiefonds Reisgelden.