Shutterstock 349900709

British Airways krijgt nog één kans om pilotenstaking te voorkomen

donderdag 1 augustus 2019

British Airways gaat nog één keer in gesprek met vakbond BALPA om de aangekondigde pilotenstaking deze zomer te voorkomen. Nadat een hoger beroep om de geplande acties te verbieden geen resultaat zag, krijgt de luchtvaartmaatschappij nu nog een laatste kans om de massale stakingsacties te voorkomen.

British Airways piloten eisen hogere loon

De piloten van British Airways willen met de stakingsacties om meer loon vragen. Volgens pilotenvakbond BALPA werkt de luchtvaartmaatschappij nog niet mee om dit verzoek te verwezelijken. Om deze reden blijft de dreiging voor massale acties, die de reisplannen van tienduizenden passagiers kunnen verstoren, nog steeds bestaan voor de zomer.

Volgens de vakbond zal de staking de luchtvaartmaatschappij uiteindelijk veel meer geld kosten dan toegeven aan de eisen van de piloten en de vakbond. "We willen er samen uitkomen, en daarom gaan we in gesprek."

Stakingen grondpersoneel Heathrow

Het kan nog wel eens een drukke en heter zomer worden op London Heathrow. Naast acties bij British Airways dreigt er ook een staking onder het grondpersoneel van de drukste luchthaven van Europa.

Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Staken: het klinkt ouderwets, maar het komt in de luchtvaart erg vaak voor. Stakingen kunnen ervoor zorgen dat je een vluchtvertraging oploopt of dat jouw vlucht wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. De afgelopen jaren hebben reizigers flink wat vertragingen en annuleringen opgelopen doordat piloten, luchtverkeersleiders en grondpersoneel massaal het werk neerleggen voor betere werkomstandigheden.

In geval van een staking kan jij als passagier wel degelijk profiteren van je passagiersrechten! Je moet alleen weten waar je precies recht op hebt en daar kunnen wij je bij helpen. Wil je weten of jij mogelijk recht hebt op compensatie voor jouw verstoorde vlucht? Check je vlucht gratis en vrijblijvend met onze claimcalculator.

➜ Staking? Check jouw recht op compensatie