Recordaantal passagiers in juni voor SAS Scandinavian Airlines

vrijdag 5 juli 2019

In de maand juni heeft SAS Scandinavian Airlines een recordaantal passagiers vervoerd. De gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij voor de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden zag een stijging van een half procent, wat neerkomt op  2,75 miljoen reizigers.

Binnenlandse routes van SAS

De stijgende vraag naar vluchten was vooral zichtbaar op de binnenlandse routes. De vraag naar intercontinentale vluchten zag een daling van één procent.

Airbus A3500-900 naar Chicago

Volgend jaar zal de Scandinavische airline haar eerste Airbus A350-900 inzetten op een van haar zeven intercontinentale routes, naar de Amerikaanse stad Chicago. Aan boord van dit toestel is ruimte voor 300 personen, waarvan 40 in business class, 32 in premium economy en 228 in economy.

Tax-free

Tevens heeft de luchtvaartmaatschappij aangegeven te stoppen met het aanbieden van tax-free winkelen aan boord. Met ingang van komende herst is het niet meer mogelijk om belastingvrije producten aan boord van de vliegtuigen van SAS Scandinavian Airlines te kopen. De belangrijkste reden hiervoor is gewichtsvermindering, waardoor de toestellen minder brandstof hoeven te verbruiken en dus minder CO2 zullen uitstoten.

SAS vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op een vergoeding!

Was jouw vlucht met SAS Scandinavian Airlines vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd? Dan heb jij mogelijk recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald. Benieuwd op hoeveel vergoeding jij recht hebt? Check jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check of jij recht hebt op vergoeding