Brussels Airlines geen onderdeel meer van Eurowings

donderdag 27 juni 2019

De integratie van Brussels Airlines in Eurowings zal niet worden verdergezet, zo meldt het Duitse moederbedrijf Lufthansa Group. Volgens Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, gaat de luchtvaartmaatschappij op eigen benen staan. In België wordt er opgelucht gereageerd op de het nieuws dat de carrier als zelfstandig merk binnen Lufthansa group blijft bestaan.

Integratie wordt teruggedraaid

Ruim 2,5 jaar geleden werd Brussels Airlines volledig overgenomen door Lufthansa. De Duitse moedermaatschappij wilde Brussels Airlines onderbrengen bij low-cost dochtermaatschappij Eurowings. Deze integratie was al in gang gezet, maar wordt nu teruggedraaid. Wel komt er een nauwere aansluiting met de netwerkmaatschappijen van Lufthansa.

Nieuwe focus voor Eurowings

De focus van Eurowings zal komen te liggen op korteafstandsvluchten. De langeafstandsvluchten zullen worden overgenomen door de netwerkmaatschappijen; Lufthansa, Swiss Airlines, Austrian Airlines en Brussels Airlines.

De toekomst van Brussels Airlines

Volgens Lufthansa Group komen er in het derde kwartaal van dit jaar meer details over de voortgang van de nieuwe strategie. Er zal dan ook een plan bekend worden gemaakt over de toekomst van de Belgische maatschappij. "Ik kondig aan dat we gaan scheiden van Eurowings, maar het eerste dat we moeten doen, is naar de fitness gaan”, aldus de CEO van Brussels Airlines. Hiermee doelt Foerster op de kostenbesparing van 1 tot 2 procent op jaarbasis.

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie!

Is jouw vlucht met Brussels Airlines of Eurowings vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd? Dan heb jij mogelijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald. Benieuwd op hoeveel vergoeding jij recht hebt? Check jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check gratis of jij recht hebt op vergoeding