Air Canada passagier wordt wakker in leeg en donker geparkeerd vliegtuig

maandag 24 juni 2019

Een passagier van Air Canada vloog op 9 juni van Quebec naar Toronto en werd wel heel verrast wakker van haar dutje in het vliegtuig. Ze ontwaakte in een leeg en donker geparkeerd vliegtuig op de luchthaven van Toronto. De vrouw omschrijft de gebeurtenis als een beangstigende ervaring waar ze nog steeds slapeloze nachten en nachtmerries van heeft. Air Canada doet nu onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. 

Beangstigende ervaring

De vrouw deelde haar opvallende ervaring via Facebook. In haar bericht vertelt ze dat ze rond middernacht wakker werd, nog steeds vastgegespt in haar stoelriem. Toen ze erachter kwam wat er precies aan de hand is probeerde ze een vriendin te bellen. Echter was de accu van haar telefoon leeg en kwam het gesprek snel ten einde. Met een zaklamp probeerde ze de aandacht van het luchthavenpersoneel te trekken, maar ook dat mislukte. Het lukte de vrouw om een deur van het toestel te openen. Ze kon het vliegtuig echter niet verlaten, omdat er geen trap stond. Uiteindelijk wist ze de aandacht van een stomverbaasde grondmedewerker te trekken, waarop ze eindelijk van boord werd gehaald.

Air Canada start onderzoek

Inmiddels is het voorval door Air Canada bevestigd en een onderzoek ingesteld. Hieruit moet duidelijk worden hoe het mogelijk is dat het cabinepersoneel een slapende passagier over het hoofd heeft kunnen zien.

Slaapverwekkende vluchtvertraging?

Als je in zo'n diepe slaap valt dat je verschrikt wakker wordt in een leeg vliegtuig, is er uiteraard weinig wat wij op dat moment voor je kunnen betekenen. Gelukkig is dit zeker geen veelvoorkomende kwestie en kun je met een gerust hart even een uiltje knappen tijdens jouw vlucht. Wat wél vaker voorkomt is vluchtvertraging! Een aantal uur wachten op de luchthaven op een vertraagde vlucht kan zeker slaapverwekkend zijn. Toch raden wij je aan om bij de les te blijven: vergeet niet dat je compensatie kunt claimen!

Bij Vlucht-Vertraagd.nl is het onze missie om gedupeerde passagiers bij te staan bij het claimen van een schadevergoeding voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht. Jij dient jouw claim in - wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij. Zo kun jij gerust achterover leunen (en eventueel een dutje doen!) en zorgen wij ervoor dat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt.

Ben je benieuwd hoeveel geld jij kunt claimen voor jouw vertraagde vlucht? Check het vrijblijvend in onze claimcalculator:

➜ Check jouw vlucht