Eerste Boeing 787-10 van KLM gespot

vrijdag 7 juni 2019

De eerste foto's van KLM's Boeing 787-10 doken vandaag op op Twitter. Het toestel heeft traditiegetrouw een KLM-blauwe romp, maar daarbij een verwijzing naar het 100-jarig bestaan van de luchtvaartmaatschappij. 

Naar verwachting zal de vliegmaatschappij op 29 juni de eerste Boeing 787-10 in ontvangst nemen. Met de komst van de nieuwe toestellen telt de KLM-vloot eind dit jaar zeventien Dreamliners; dertien Boeing 787-9 toestellen en vier Boeing 787-10's.

Gesignaleerd bij Boeing-fabriek in VS

Twitter gebruiker @cassidysvacay deelde foto's die waren gemaakt in de Boeing-fabriek in Charlston, South Carolina. Op deze foto's is het design van het toestel duidelijk te zien: het getal 100 op de livery, samen met de Nederlandse vlag die door de cijfers heen wappert.

Oranjebloesem

De Dreamliners van KLM zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten. De eerste Dreamliner van KLM wordt de 'Oranjebloesem'. "Een typisch Nederland exportproduct dat daarmee uitstekend bij bij KLM past", aldus de woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.


Vlucht met KLM vertraagd of geannuleerd? Claim jouw compensatie!

Hoe mooi of groot een vliegtuig ook kan zijn, een vlucmet KLM naar India vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd? Dan heb jij mogelijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Vlucht-Vertraagd.nl helpt je graag bij het indienen van jouw claim! Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald. Benieuwd op hoeveel vergoeding jij recht hebt? Check jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check jouw vlucht