Ruim 80 vluchten geannuleerd door ov-staking

dinsdag 28 mei 2019

In verband met de landelijke ov-staking zijn er vandaag 82 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. "Reizigers moeten bij hun vliegmaatschappij bekijken of hun vlucht gaat", aldus een woordvoerder van Schiphol. De luchthaven riep reizigers maandag al op om, tenzij strikt noodzakelijk, niet naar de luchthaven te komen. Duizenden reizigers durfden de gok niet te wagen om hun vlucht te missen en hebben deze dan ook omgeboekt.

Vluchten geannuleerd

Vooral prijsvechters als Ryanair, Vueling, easyJet en Flybe, die afhankelijk zijn van point-to-point vervoer, hebben hun vluchten geannuleerd. Schiphol verwacht vandaag 200.000 passagiers. Dit is volgens de luchthaven een normaal aantal, al is er wel extra personeel ingezet om reizigers in te lichten over de staking.

Check jouw vluchtstatus

Vlieg je vandaag van of naar Schiphol? Check dan voor vertrek naar de luchthaven de vluchtstatus op de website van Schiphol en houd rekening met extra reistijd.

Recht op vergoeding bij een staking

Als jouw vlucht is vertraagd of geannuleerd door een staking vraag je je waarschijnlijk af op je recht hebt op een vergoeding. Meer informatie daarover vind je hier.

➜ Vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op compensatie!