Delta Air Lines breidt netwerk vanuit Nederland uit

maandag 27 mei 2019

In samenwerking met KLM, Air France en AlItalia breidt Delta Air Lines haar netwerk vanuit Nederland naar bestemmingen in de Verenigde Staten uit. Deze zomer voert de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij tot 21 dagelijkse vluchten uit naar 11 bestemmingen vanaf Amsterdam Schiphol Airport. 

Afgelopen vrijdag landde de eerste Delta Air Lines vlucht van Tampa naar Amsterdam om kwart over tien op Schiphol. Middels een watersaluut en een lintjesknipceremonie bij de gate werd de Boeing 767 traditiegetrouw verwelkomd op de luchthaven in Amsterdam. "Niet eerder hadden we zoveel vluchten tussen Amsterdam en de Verenigde Staten," aldus Roberto Ioriatti, vicepresident trans-Atlantic van Delta Air Lines. “Als onze grootste Europese hub en thuisbasis van onze partner KLM, is Amsterdam een belangrijke toegangspoort voor Delta."

Non-stop vluchten tussen Amsterdam en Tampa

Voor Delta Air Lines is Tampa de tweede bestemming in Florida vanaf Schiphol, naast het 130 kilometer verderop gelegen Orlando. Santiago C. Corrada, President en CEO van Visit Tampa Bay, is zeer te spreken over de nieuwe route van Delta Air Lines tussen de Floridiaanse stad en Amsterdam. "Samen met Delta, Tampa International Airport en onze touroperatorpartners in Nederland en Europa veheugen we er ons op om te laten zien wat Tampa Bay te bieden heeft, zoals topattracties, een geweldige keuken, een rijke geschiedenis en cultuur en natuurlijk geweldig ervaringen in de zon en op het water."

Groeimarkt

Nederland blijft een groeimarkt voor Delta. Cijfers uit 2017 laten zien dat toen ruim 700.000 passagiers met de luchtvaartmaatschappij vanuit Nederland naar de Verenigde Staten reisden. Hiermee zag de airline een stijging van 3,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De cijfers over 2018 zijn nog niet bekend.

Vluchtschema Amsterdam (AMS) - Tampa (TPA)

De vliegmaatschappij vliegt vanaf nu tot het einde van het zomerseizoen dagelijks naar Tampa. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

 Vluchtnummer  Vertrek Aankomst
 DL 77 13:20 vanaf AMS 17:42 in TPA
 DL 76 19:42 vanaf TPA 10:55 (+1) in AMS


Delta Air Lines vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op een vergoeding!

Is jouw vlucht naar de Verenigde Staten met Delta Air Lines vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd? Dan heb jij mogelijk recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald. Benieuwd op hoeveel vergoeding jij recht hebt? Check jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check jouw vlucht