Wizz Air viert 15-jarig bestaan en mijlpaal van 200 miljoen passagiers

dinsdag 21 mei 2019

Dubbel feest voor Wizz Air: deze week wordt het vijftienjarig bestaan van de luchtvaartmaatschappij gevierd. Ook is de mijlpaal van tweehonderd miljoen vervoerde passagiers bereikt.

De Centraal-Europese prijsvechter voerde haar allereerste vlucht uit op 19 mei 2004, van het Poolse Katowice naar London Luton. Sindsdien is het netwerk van de luchtvaartmaatschappij steeds verder uitgebreid. Vooral in de afgelopen jaren heeft de airline een grote groei gezien. In 2015 werd de mijlpaal van honderd miljoen passagiers bereikt, bijna vier jaar later is dat aantal al verdubbeld.

650 routes vanuit 25 bases

De luchtvaartmaatschappij beschikt tegenwoordig over 25 bases in met name Centraal- en Oost-Europa en bestemmingen in heel Europa. Recentelijk heeft Wizz Air bases in Krakow en Wenen geopend. Een aantal jaar geleden werd ook een basis op de Londense luchthaven Luton geopened, dat nu functioneert als de thuisbasis van het Britse dochterbedrijf Wizz Air UK.

Wizz Air op Eindhoven Airport

In Nederland is Wizz Air alleen actief op Eindhoven Airport. Voorheen vloog de luchtvaartmaatschappij ook vanaf Amsterdam Schiphol Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde. Vanuit Eindhoven biedt de prijsvechter vluchten aan naar 22 bestemmingen. Vanaf Brussels South Charleroi Airport is Wizz Air actief op dertien routes.

Wizz Air vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op een vergoeding!

Is jouw vlucht van of naar Eindhoven Airport met Wizz Air vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd? Dan heb jij mogelijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald. Benieuwd op hoeveel vergoeding jij recht hebt? Check jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check jouw vlucht