Lufthansa bezig met overnamebod Condor Airlines

dinsdag 7 mei 2019

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bereidt een overnamebod op Condor Airlines voor. Dat maakt Lufthansa-CEO Carsten Spohr bekend bij de aandeelhoudersvergadering, zo meldt persbureau Reuters. Ook wil de luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid openhouden om op de overige luchtvaartactiviteiten van Thomas Cook te bieden.

Vakantievlieger

Tot eind jaren negentig was Condor al deels in handen van Lufthansa, maar de aandelen van de vakantievlieger werden begin deze eeuw overgenomen door de Thomas Cook Group. De luchtvaartmaatschappij richt zich in de eerste plaats op vakantievluchten binnen Europa en vliegt daarnaast ook naar verre bestemmingen. Daamee concurreert het met Lufthansa-dochter Eurowings.

Afscheid van luchtvaartactiviteiten

Zoals bekend staat Thomas Cook niet onwelwillend tegenover de verkoop van de airline. Zo kondigde het bedrijf in februari aan afscheid te willen nemen van de luchtvaartactiviteiten binnen het concern. Thomas Cook wil zich focussen op de kernactiviteiten en kan het geld vanuit een overname goed gebruiken. De topman van Condor, Ralf Teckentrup, beschreef de vakantievlieger als een interessante investeringsmogelijkheid. "Wie ons koopt krijgt een airline in handen waarmee iets te ondernemen valt," aldus Teckentrup.

Groter marktaandeel voor Lufthansa

De overname zou resulteren in een nog groter marktaandeel van Lufthansa in Duitsland. Vorig jaar werd een groot deel van het failliete Airberlin ondergebracht bij Eurowings. Daarnaast beschikt Lufthansa Group over bedrijven als Brussels Airlines, Austrian Airlines, SWISS en Air Dolomiti. Hoeveel Lufthansa voor Condor over heeft is nog niet bekend.

➜ Vlucht vertraagd? Check jouw recht op vergoeding!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste luchtvaartnieuws? Volg ons op Facebook en Twitter.