Shutterstock 287970653

RTL Nieuws: Meer claims bij luchtvaartmaatschappijen

donderdag 2 mei 2019

RTL Nieuws - dinsdag 30 april 2019, 08:00 - Er zijn het afgelopen jaar fors meer claims binnengekomen bij luchtvaartmaatschappijen van gedupeerde reizigers. Vergeleken met 2017 is dit zelfs ruim verdubbeld, berekende BNR Nieuwsradio. Bedrijven die gedupeerde reizigers bijstaan, zoals EUclaim, Vlucht-Vertraagd.nl en Airhelp, zien alle drie een flinke toename.

EUclaim zag een stijging van 56%, bij Vlucht-Vertraagd.nl was dit zelfs 70%. De stijging komt volgens dit bedrijf vooral doordat mensen hen beter weten te vinden. Maar ook omdat de claims vaak eerst onterecht door de vliegmaatschappijen worden afgewezen.

"Bijvoorbeeld bij een Iberia of een Ryanair gebeurt het heel vaak dat ze een lijst terugsturen met "Dit zijn buitengewone omstandigheden". Dan worden er 30 redenen genoemd waardoor de passagier meteen denkt, "Dit zal wel een rechtelijke reden zijn", waardoor ze geen actie meer ondernemen maar dus eigenlijk onterecht worden afgewezen", aldus Wouter Fluitman van Vlucht-Vertraagd.nl.

Nu komen ze dus uit bij de claimsites. EUclaim en Vlucht-Vertraagd waren samen goed voor 100.000 claims. De klachten gaan vaak over vertraagde of geannuleerde vluchten. Ook de informatievoorziening laat volgens de gedupeerden vaak te wensen over.

Wil je Vlucht-Vertraagd.nl aan het woord zien in het nieuws? Bekijk dan hier de uitzending van het RTL Nieuws (minuut 06:03).