KLM vliegt naar Napels en werkt mee aan een schone zee

dinsdag 23 april 2019

Afgelopen zondag vloog KLM voor het eerst tussen Amsterdam en Napels. De havenstad is naast Bologna, Cagliari, Catania, Florence, Genua, Milaan, Rome, Turijn en Venetië de tiende bestemming in Italië voor de maatschappij. Om deze nieuwe route te bezegelen sponsort KLM vijf seabins. De luchtvaartmaatschappij hoopt dat er door dit initiatief meer aandacht komt voor het schoonmaken van de Zuid-Italiaanse havenstad.

Viering van de nieuwe route

Napels staat bekend als een mooie maar vervuilde stad. Dit komt doordat de vuilophaaldienst niet goed functioneert en er illegaal afval wordt gedumpt door de Italiaanse maffia, waarvan een deel via de rivieren in de zee belandt. Om de opening van de non-stop route te vieren, sponsort KLM de installatie van vijf seabins in de baai van Napels.

Wat zijn seabins?

Seabins zijn een soort drijvende vuilnisbakken die elk dagelijks 1,5 kilo plastic uit het zeewater verzamelen. Een seabin helpt zo bij het opruimen van plastic uit de zee. Ook kunnen deze seabins moeilijk te verwijderen stukjes 'microplastic' van twee tot vijf milimeter uit oppervlaktewater vissen. Deze seabins zijn onderdeel van het PlasticLess-project en een initiatief van de organisatie LifeGate. Momenteel drijven er 200 seabins in de wereld, waarvan 40 in Italië. Seabin Project, seabins

Non-stop vluchten naar Napels

In eerste instantie zal KLM de vluchten van en naar Napels alleen in het weekend uitvoeren. In de maanden juli en augustus zal dit dagelijks gebeuren. Ook Transavia en EasyJet zijn actief op deze route, waardoor er in het zomerseizoen tot wel drie non-stop vluchten per dag tussen Amsterdam en Napels zullen worden uitgevoerd. KLM zet op deze route een Boeing 737-700/800 in.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste luchtvaartnieuws? Volg ons op Facebook en Twitter.

➜ Vertraagde of geannuleerde vlucht? Claim jouw compensatie!


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl