Schiphol verwacht 5,4 miljoen reizigers in de meivakantie

vrijdag 19 april 2019

Neem je in de meivakantie het vliegtuig? Dan ben je lang niet de enige! Schiphol verwacht de komende meivakantie 5,4 miljoen reizigers. Vanaf vrijdag is het extra druk op de luchthaven en deze drukte zal tot 13 mei aanhouden. Vorig jaar in deze periode zag Schiphol 5,2 miljoen reizigers.

Schiphol adviseert reizigers zich voorafgaand aan hun reis goed te informeren over hun vlucht. Zoals gebruikelijk worden er door de luchthaven zelf maatregelen getroffen om de drukte in goede banen te leiden. "De meeste mensen weten inmiddels dat het druk is en houden daar rekening mee", zegt de woordvoerder van Schiphol.

Ook KLM waarschuwt passagiers voor de toenemende drukte tijdens de meivakantie. "Tijdens de vakantieperiode in april en mei verwachten wij meer reizigers dan normaal op Amsterdam Airport Schiphol. Hierdoor kan er een uitzonderlijke drukte ontstaan op de luchthaven", vermeldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Schiphol, luchthaven, Amsterdam

Hoe kun je tijd besparen op de luchthaven?

In tijden van drukte neemt Schiphol zelf maatregelen om de mensenmassa's in goede banen te leiden door meer personeel en 'crowdmanagers' in te zetten. Je kunt zelf uiteraard ook je steentje bijdragen aan een soepele doorstroming op de luchthaven. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken via de website of app van de airline waarmee je vliegt. Hiermee voorkom je wachtrijen op de luchthaven en kun je na het afgeven van de bagage direct naar de douane controle. Indien je alleen met handbagage reist, kun je tijd besparen bij de veiligheidscontrole door de controleren of je elektronische apparatuur gemakkelijk uit je handbagage te halen is. Ook dien je de vloeistoffen in je handbagage alleen in kleine hoeveelheden in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje te doen. Neem voor vertrek de bagagevoorschriften door van de airline waarmee je vliegt, om er zeker van te zijn dat jouw bagage hieraan voldoet.

Wees op tijd, maar niet te vroeg

Zeker met het oog op de drukte lijkt het een fijn idee om heel vroeg aanwezig te zijn, maar niets is minder waar. Het wordt er juist drukker op omdat er meer mensen langer in de terminal verblijven. Voor vluchten binnen Europa geldt dat je twee uur van tevoren aanwezig moet zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten wordt je aangeraden om drie uur van tevoren op de luchthaven te zijn. "Eerder heeft geen zin, want dan zijn de incheckbalies nog niet open", aldus de woordvoerder van Schiphol.

Informatie over jouw reisdag

Reis je binnenkort via Schiphol en wil je weten hoe druk het op jouw vertrek- of aankomstdag zal zijn? Bekijk hier meer informatie over jouw reisdag.

➜ Vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op vergoeding!


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl