SAS-piloten dreigen met staking eind april

vrijdag 19 april 2019

Piloten van SAS Scandinavian Airlines hebben aangekondigd eind april te gaan staken mits er verbetering komt in de huidige werkomstandigheden. SAS-pilotenvakbond SPG (SAS Pilot Group) meldt dat de gesprekken tussen de piloten en de maatschappij over betere arbeidsvoorwaarden zijn geklapt.

Vrijdag 26 april

De piloten zouden de staking, mits de gesprekken niet voor die tijd hervat worden, op vrijdag 26 april in willen laten gaan. Hiermee blijft het Paasweekend bespaard.

Loonsverhoging

Volgens Torbjörn Granevärn, hoofdonderhandelaar van de Zweedse confederatie van Transport, vragen de piloten om 15 procent loonsverhoging. Granevärn laat weten dat SAS-piloten gemiddeld 93.000 Zweedse kronen (8.900 euro) per maand verdienen. Volgens de SAS-piloten ligt de loonsverhoging in lijn met de ontwikkelingen op de markt. Granevärn is echter van mening dat deze loonsverhoging het behoud van de luchtvaartmaatschappij in gevaar zou brengen.

Vakbond SPG

SPG, de pilotenvakbond van SAS Scandinavian Airlines bestaat uit pilotenvakbonden DPF (Danish Pilot Association), NSF (Norwegian SAS Flyers Association) en SNF (Scandinavian Norway Flygeforening). 95 procent van alle SAS-piloten is aangesloten bij deze vakbond.

Vertraagde of geannuleerde vlucht door een staking: heb ik recht op een vergoeding?

Bij een staking zal iedere luchtvaartmaatschappij zeggen dat dit buiten hun invloedssfeer ligt en dat ze daarom niks voor je kunnen doen als je vlucht hierdoor vertraagd of geannuleerd is. Staking is overmacht en om deze reden krijg je geen tegemoetkoming voor de verloren tijd. En als het er staat, dan zal het vast wel waar zijn toch? Mis!

Is jouw vlucht geannuleerd omdat er een piloten- of cabine crew staking gaande is? Dan kun je compensatie claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Wil je weten op hoeveel compensatie jij recht hebt? Check je vlucht gratis en vrijblijvend met onze claim calculator!

➜ Vlucht vertraagd of geannuleerd? Check jouw recht op compensatie!

Wil je op de hoogte blijven van onze blogposts? Volg ons op Facebook en Twitter.


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl