Vrouw in China vast wegens gooien van munten naar vliegtuig

donderdag 18 april 2019

Een vlucht van Tianjin Airlines liep vertraging op doordat een 66-jarige passagiere zes muntstukken naar het vliegtuig had gegooid. Even voordat ze het toestel instapte op de luchthaven van Hohhot gooide de vrouw het los geld naar het toestel uit bijgeloof voor een veilige vlucht.

Twee uur vertraging door zes munten

De vlucht van Hohhot naar Chifeng liep ruim twee uur vertraging op door de actie van de vrouw omdat de muntjes moesten worden teruggevonden. In een statement op het Chinese social media platform Weibo zegt Tianjan Airlines dat ze wilden verzekeren dat deze niet in de motor terecht waren gekomen.

Los geld gooien uit bijgeloof

Het gebeurt in China vaker dat passagiers munten naar het toestel werpen uit bijgeloof. Vorige maand werden twee vrouwen aangehouden omdat ze op de luchthaven van Jinan munten naar het toestel gooiden. In februari gooide een 28-jarige man twee 'geluksmuntjes' naar één van de al draaiende straalmotoren van een toestel van Lucky Air. Hierdoor liep een binnenlandse vlucht tussen de Chinese steden Anqing en Kunming een zeer grote vertraging op. De 162 passagiers van het vliegtuig arriveerden pas een dag later op hun bestemming. De man heeft enkele dagen in de cel gezeten en is door de airline aangeklaagd voor een bedrag van omgerekend 17.600 euro aan economische schade die zijn actie met zich meebracht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste luchtvaartnieuws? Volg ons op Facebook en Twitter.

➜ Was jouw vlucht ook vertraagd? Check jouw recht op compensatie!

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl