Jet Airways annuleert vluchten van en naar Schiphol

vrijdag 12 april 2019

Jet Airways, de Indiase partnermaatschappij van KLM, heeft vrijwel alle vluchten die voor vandaag gepland stonden van en naar Schiphol geannuleerd. In een verklaring zegt de airline de vluchten te annuleren vanwege 'operationele redenen'. Het betreft de internationale vluchten, waaronder routes tussen Amsterdam en Bangalore, Mumbai en Delhi. Tevens is de route tussen Amsterdam en Toronto permanent geschrapt.

Boeing 777 aan de ketting op Schiphol

De Indiase airline kwam eerder deze week ook al in het nieuws: een toestel van Jet Airways stond aan de ketting op Schiphol wegens onbetaalde rekeningen. De vlucht, die volledig volgeboekt was, stond al aan de gate. Honderden passagiers waren op de luchthaven gestrand door het in beslag leggen van het toestel.

Financiële problemen

Jet Airways bevindt zich al enige tijd in de financiële problemen en kampt met een schuld van bijna een miljard dollar. Officieel had het bedrijf een vloot van ruim honderd toestellen. Daar is volgens Indiase media niet veel van over. Op dit moment beschikt de airline nog maar over 13 eigen toestellen: 6 Boeing 737 toestellen, 4 ATR's en 3 Boeing 777 toestellen.

Samenwerking met KLM

In 2016 zijn Jet Airways en KLM een 'codeshare-overeenkomst' aangegaan. Hierdoor kunnen passagiers op Schiphol of in India overstappen op vluchten van beide airlines. Sinds november 2017 heeft de Indiase luchtvaartmaatschappij een joint venture met Air France-KLM. Door deze samenwerking kan het annuleren van de internationale vluchten van Jet Airways ook de vluchten verstoren van reizigers die via KLM hebben geboekt. Als reactie op het uitvallen van de vluchten van Jet Airways heeft KLM gezegd er alles aan te doen gedupeerde passagiers over te boeken op een andere vlucht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste luchtvaartnieuws? Volg ons op Facebook en Twitter.

➜ Vlucht vertraagd of geannuleerd? Check gratis jouw recht op compensatie!

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl