Valken zorgen voor emotionele support op vlucht naar Dubai

vrijdag 5 april 2019

Een opmerkelijke gebeurtenis op een vlucht van Dushanbe naar Dubai: twee passagiers lopen het vliegtuig binnen met een drietal valken op hun schouders. De reden? Emotionele support tijdens de vlucht! Twitter-gebruiker DonnieDoesWorld deelde een filmpje van de opvallende gebeurtenis in het vliegtuig. Het filmpje ging binnen no time viraal en is ondertussen al 2 miljoen keer bekeken.

Regels rondom het meenemen van valken in het vliegtuig

Ondanks dat deze gebeurtenis wereldwijd viraal is gegaan, is het voor de meeste luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten heel gebruikelijk dat passagiers valken meenemen aan boord van het vliegtuig. Onder andere Etihad Airways, Emirates, Qatar Airways en Royal Jordanian Airlines beschikken over standard reglementen voor het meenemen van een valk aan boord. Daarnaast is valkenieren een hele populaire sport in de Verenigde Arabische Emiraten.

Valk

Foto: CNN

Een valk meenemen in het vliegtuig: wat kost dat?

De meeste airlines rekenen drie keer de prijs van extra bagage voor het meenemen van een valk.  Zo betaal je bij Qatar Airways rond de $270 voor een vliegtuigstoel voor je valk. Wil je vanuit het Midden-Oosten je gevleugelde huisdier meenemen naar Afrika, dan kost dat je $450.

Een paspoort voor valken?

In de Verenigde Arabische Emiraten krijgen valken een eigen paspoort toegekend. In dit paspoort is het ID nummer van de vogel te vinden, die overeenkomst met de ID ring om de poot van het dier. Tussen 2002 en 2013 werden er meer dan 28.000 paspoorten voor valken uitgegeven.

Paspoort voor valken
Foto: CNN

Wil je op de hoogte blijven van onze blogposts? Volg ons op Facebook en Twitter.


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl