Corendon slaagt erin Boeing 747-400 in achtertuin Corendon Village te plaatsen

maandag 11 februari 2019

Het was een bijzondere operatie die veel media-aandacht kreeg, maar het is Corendon gelukt!

We berichtten vorige week al over de bijzondere wens van Corendon eigenaar Atilay Uslu om een heuse Boeing 747-400 in de achtertuin te plaatsen in het grootste hotel in Nederland in Badhoevedorp genaamd Corendon Village. Na een aantal zenuwslopende dagen is de missie in de nacht van zaterdag op zondag is succesvol afgerond.

Een speciale aanhanger met 48 assen die onafhankelijk van elkaar konden draaien heeft het gigantische vliegtuig op haar plaats gekregen. Ook de afzetting van de A9 verliep voorspoedig.

Corendon-oprichter Atilay Uslu had zelf een kamer geboekt in het hotel. Precies op de plek waar – als alles goed zou gaan – de neus van de Boeing voor het raam zou komen te staan. ‘Toen ik vanochtend de gordijnen opende, zag ik haar in volle glorie staan. Ik realiseerde me dat na maandenlange voorbereiding het ons echt is gelukt om het toestel met veel pas- en meetwerk op haar uiteindelijke plek te krijgen. Daar word je wel even stil van’, zegt hij.

Het ombouwen van het vliegtuig naar een 5D-experience kan nu beginnen. Men zal onder andere de bagageruimte, de cockpit en de business class keuken kunnen bekijken, evenals over de 30 meter lange vleugels lopen.