Man van 200kg dwingt bemanningsleden zijn achterste af te vegen tijdens vlucht

vrijdag 1 februari 2019

Dat er soms gekke dingen gebeuren in vliegtuigen is tegenwoordig geen verrassing meer. Van pinguïns op passagiersstoelen tot aan asociale passagiers: dankzij het internet zijn we steeds sneller en beter op de hoogte van de taferelen die zich hoog in de lucht afspelen. In die laatste categorie hebben we nu wellicht het meest bizarre verhaal tot nu toe voor je.

Een Amerikaanse man, wiens gewicht kennelijk op 200kg is vastgesteld, heeft in zijn leven meer dan 20 vluchten gemaakt met de vliegtuigmaatschappij EVA Air. Hij vloog hierbij vooral tussen Los Angeles, Taipei en Bangkok. In een rapport van EVA Air verklaart de airline dat de man tijdens deze vluchten de bemanning op dwingende wijze heeft verzocht zijn billen af te vegen nadat hij zijn behoefte had gedaan. Maar hier houdt het niet op. Ook zou de man geplast hebben in een fles tijdens de vlucht en vervolgens eisen dat het personeel deze zou leegmaken. Hij had er tevens een handje naar om expres frisdrank en yoghurt over zich heen te gooien om vervolgens te verwachten dat het personeel hem zou verschonen.

                                

Het personeel heeft zich los hiervan ook uitgesproken, maar EVA Air ontkent deze statements vooralsnog:

-Het personeel zegt dat de man in mei 2018 van Los Angeles naar Bangkok vloog via Taipei en daarbij wederom eiste dat iemand zijn achterste kwam afvegen. Het personeel weigerde dit, waarna de man expres zijn behoefte deed in zijn vliegtuigstoel. Hierdoor heeft de hele cabine verschrikkelijk geroken voor de rest van de vlucht
-Hij heeft zichzelf een keer tijdens een vlucht expres onder geplast
-Hij heeft een bemanningslid gevraagd zijn pamper een keer te verschonen, maar hier werd niet op ingegaan. Vervolgens raakte zijn pamper overvol met alle gevolgen van dien
-De man dreigde flauw te vallen als ze hem niet hielpen en zei ‘het leven van de bemanningsleden zuur te maken als ze hem niet hielpen’
-Hij heeft meerdere malen drank over zich heen gegoten waarna hij vroeg of het personeel hem schoon maken. Het personeel gaf hem als gevolg een paar tissues om het zelf schoon te maken waarop de man antwoordde dat ze “meer zouden doen dan dat”

Een anonieme medewerker van EVA Air liet tevens weten dat de man ondertussen geblacklist was door de airline en daardoor niet meer mee zou mogen vliegen. De man wist hier echter meerdere keren onder uit te komen door geen naam in te vullen bij het boeken van zijn tickets, wat een fout betrof in het boekingssysteem.

De corpulente man in kwestie zou verder geregistreerd staan als patiënt die niet voor zichzelf kan zorgen – hij zou een medisch certificaat nodig hebben waarin staat dat hij te allen tijde vergezeld moet worden door een zuster.

Het gedrag van de man valt onder overmacht voor de airline: mocht hieropvolgend een vertraging of zelfs annulering van de vlucht zich voortdoen, dan is er geen sprake van recht op compensatie. Mocht het nu een personeelslid betreffen, dan zou dit wel het geval zijn geweest. Twijfel je over een geval? Doe dan nu de gratis check in onze claim calculator!

➜ Check je vlucht

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl

Bron: TaiwanNews