Lagere groei in passagiers voor Ryanair in 2018

vrijdag 4 januari 2019

Ryanair vliegtuig Vlucht-vertraagd.nl

In 2018 norteerde Ryanair een passagiersgroei van 8 procent, wat lager is dan het jaar ervoor. De lagere stijging is resultaat van de stakingen van het personeel in 2018. In dat jaar reisde 139,2 miljoen passagiers met de low cost airline en had een bezettingsgraad van 96 procent. In 2017 lagen de percentage hoger, toen was er een stijging van 10 procent.


Staken voor betere arbeidsvoorwaarden

De lagere groei van Ryanair is te wijten aan de stakingen van het Ryanair-personeel in verschillende Europese landen. De piloten en het cabine personeel legden meerdere keren in 2018 het werk neer om te pleiten voor betere arbeidsvoorwaarden.

Basis op Eindhoven Airport gesloten

Naast de stakingen besloot de budgetluchtvaartmaatschappij ook de basis op Eindhoven Airport te sluiten, wat niet zonder slag of stoot ging. De rechter in Nederland oordeelde dat de airline zestien Nederlandse piloten niet mocht dwingen naar een andere uitvalsbasis te gaan en Ryanair moest de piloten in dienst houden.

Vertraging of annulering gehad met Ryanair?

Heb je in 2017 of 2018 een vluchtvertraging of annulering gehad met Ryanair? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding van 250 euro per persoon. Check gratis en vrijblijvend je vlucht en dien je claim in bij Vlucht-vertraagd.nl.

➜ Check je vlucht