Eindhoven Airport zondagavond gesloten vanwege mist

maandag 17 december 2018

Vanwege de dichte mist op zondagavond konden er geen vliegtuigen landen op of vertrekken van Eindhoven Airport. Hierdoor raakten 8.000 passagiers gestrand op de luchthaven. In totaal zijn er 25 vluchten geannuleerd en nog eens 25 vluchten omgeleid naar omliggende luchthavens als Keulen, Maastricht en Schiphol. Door de weersomstandigheden moest Eindhoven Airport op zondagavond dicht.

eindhoven airport entrance

➜ Vlucht geannuleerd door mist? Check direct je vlucht

Slechts 250 meter zicht door mist

Hulporganisatie Rode Kruis heeft 500 veldbedden naar de luchthaven gestuurd voor de gestrande reizigers. En ook op Schiphol werd er hinder ondervonden door de mist. Hier werden vluchten flink vertraagd. Volgens Luchtverkeersleiding Nederland was het zicht slechts 250 meter waardoor er maar 34 vluchten per uur konden landen. Normaal gesproken zijn dit er gemiddeld 65.

Vliegverkeer inmiddels hervat

Het vliegverkeer is deze maandagochtend langzaam weer hervat. Uiteindelijk hebben 900 passagiers overnacht op Eindhoven Airport en de luchthaven heeft veertien extra vluchten ingezet om de achterstand weg te werken.

Vlucht vertraagd of geannuleerd door mist?

Wanneer de geplande vlucht wordt vertraagd of geannuleerd door weersomstandigheden als mist, is dit een geval van overmacht voor de luchtvaartmaatschappij. Hier wordt doorgaans geen compensatie voor uitbetaald. Wel zijn er bepaalde regels verbonden aan het aantal meter zicht, waardoor er wellicht wel compensatie geclaimd kan worden. Vlucht-vertraagd.nl heeft de juiste informatie van alle vlucht om dit gegeven na te gaan. Het is daarom het proberen waard. Laat je vlucht door Vlucht-vertraagd.nl gratis en vrijblijvend checken.

➜ Check nu je vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl