Ook Wizz Air nieuwe handbagageregeling

donderdag 11 oktober 2018

Ook Wizz Air nieuwe handbagageregeling

Het is vanaf 1 november niet meer mogelijk om een trolley als handbagage mee te nemen bij Wizz Air. Passagiers mogen dan alleen nog een rugtas of andere vorm van handbagage mee nemen die niet groter is dan 40x30x20.

Heb je een priority-ticket van Wizz Air dan mag je wel een stuk handbagage én een trolley meenemen aan boord. Heb je geen priority-ticket dan moet er betaald worden voor de trolley en deze wordt bij het ruimbagage gestald.

De reden van de nieuwe bagageregeling van de Hongaarse prijsvechter is om passagiers sneller in en uit te laten stappen en hierdoor vertragingen te voorkomen. Uit onderzoek van Wizz Air is namelijk gebleken dat er meer dan tienduizend vluchten vertraagd raken door problemen met bagage die alsnog naar het ruim verplaatst moeten worden.

In augustus kondige Ryanair al aan haar handbagageregeling aan te scherpen. Ook bij Ryanair mogen per 1 november geen trolleys meer meegenomen worden aan boord.


Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt: dien je claim in!

Wist je dat je tot op 2 jaar na je verstoorde vlucht nog een claim kan indienen bij de luchtvaartmaatschappij? Nee? Zoek dan je mailbox nog eens door voor je vluchtnummer en vluchtdatum en wij claimen die compensatie voor je! Je kunt namelijk (afhankelijk van je bestemming) een vergoeding terugkrijgen die oploopt tot €600,- per persoon. Was je vlucht meer dan drie uur vertraagd? Top, check dan snel, gratis en vrijblijvend je vlucht en wij voorzien jou van een eerste advies.


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl