Nederlandse Ryanair-vluchten vertrekken als gepland ondanks staking

donderdag 27 september 2018

Vrijdag 28 september leggen Ryanair-piloten in meerdere Europese landen het werk neer. Echter, lijkt het erop dat de airline stakingsbrekers heeft ingezet zodat het grote deel van de vluchten als gepland kan vertrekken. De rechter heeft dit eerder expliciet verboden en hierdoor overwegen de piloten naar de rechter te stappen.

De Ierse budgetairline sluit niet uit dat er alsnog hinder zal worden ervaren morgen, maar dat deze ontwikkelingen zich pas vrijdagochtend zouden kunnen voordoen. "Mochten wij een update ontvangen van Ryanair dan zullen wij dat direct hier melden, vooralsnog is aangegeven dat er geen wijziging in deze berichtgeving voor vrijdag ochtend wordt verwacht", aldus Eindhoven Airport op haar website.

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair staken, omdat er na vele maanden onderhandelen nog steeds geen akkoord is over de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Door de staking zullen er in Europa ongeveer 150 vlucht uitvallen. Volgens de airline gaan het overgrote deel van het personeel 'gewoon' aan het werk vrijdag.

Kunnen passagiers compensatie claimen wanneer hun vlucht geannuleerd of vertraagd is vanwege een staking?

Ja, zeker! Hoewelijk rechterlijke uitspraken van land tot land verschillen, kun je je claim indienen bij Vlucht-vertraagd.nl en zullen wij ons uiterste best doen om te proberen jou zo snel mogelijk je compensatie te ontvangen. Controleer eerst je vlucht met behulp van onze gratis claim calculator en ontdek, gratis en vrijblijvend, of je vlucht recht geeft om schadevergoeding te eisen:

➜ Check je vlucht