Pexels photo 731281

Ryanair kan later deze maand nog steeds de grootste staking ooit meemaken

dinsdag 18 september 2018

Vakbonden in vijf Europese landen zijn van plan om tegelijk te staken. De staking van 28 september moet in de komende dagen nog bevestigd worden. Vertegenwoordigers van de werknemers verklaarden dat deze staking de "grootste stakingsactie zou zijn die het bedrijf ooit heeft gezien".

"Vakbonden in Spanje, Italië, België, Nederland en Portugal zijn hierbij betrokken, (...) Dit zal groter zijn dan de staking van het cabinepersoneel in juli. We komen volgende week bijeen om ons voor te bereiden de staking,"  aldus dhr. Lambot, van de Belgische vakbond CNE.

Tijdens de staking van cabinepersoneel van afgelopen juli moest Ryanair meer dan 600 vluchten annuleren. De vakbonden die eventueel deelnemen aan de staking zijn: Uiltrasporti in Italië, FILT-CGIL in Italië, SNPVAC in Portugal en USO in Spanje.

Het personeel van Ryanair voert al enige tijd actie voor betere werkomstandigheden. Ze eisen onder andere dat Ryanair personeel onder het lokale recht laat vallen in plaats van onder Iers recht.

Ryanair moest woensdag 12 september al 150 lijnvluchten annuleren in Duitsland als gevolg van een uitval door Duitse piloten en het cabinepersoneel.

Kunnen passagiers compensatie claimen wanneer hun vlucht geannuleerd of vertraagd is vanwege een staking?

Ja, zeker! Hoewelijk rechterlijke uitspraken van land tot land verschillen, kun je je claim indienen bij Vlucht-vertraagd.nl en zullen wij ons uiterste best doen om te proberen jou zo snel mogelijk je compensatie te ontvangen. Controleer eerst je vlucht met behulp van onze gratis claim calculator en ontdek, gratis en vrijblijvend, of je vlucht recht geeft om schadevergoeding te eisen:

➜ Check je vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl