Airplane 655511 960 720

British Airways-gegevens gehackt van 380.000 passagiers

vrijdag 7 september 2018

Britse luchtvaartmaatschappij British Airways is getroffen door een aanval van hackers waarbij passagiersgegevens zijn gestolen via de website en de app. Ook maatschappij Air Canada was een week geleden slachtoffer van een cyberaanval.

Volgens British Airways zijn er tussen 21 augustus en 5 september van 380.000 passagiers de klantgegevens buitgemaakt. Geen paspoortgegevens of reisschema's, maar wel andere persoonlijke en financiële informatie. De airline neemt contact op met de getroffen klanten en worden geadviseerd om voor de zekerheid hun bank- en creditcardgegevens in de gaten te houden.

“Het spijt ons zeer dat dit gebeurd is. We nemen de beveiliging van onze klantgegevens zeer serieus”, aldus BA topman Alex Cruz.