Vertraging vanwege dronken piloot

donderdag 30 augustus 2018

Een medewerker van de Finse maatschappij Finnair verscheen dronken op werk. Enige probleem: het was de piloot...

Finnair bevestigde dat op 15 augustus een van haar vluchten meer dan een uur vertraging had doordat heen van haar werknemers dronken was. Het bedrijf zei dat het de andere werknemers waren die besloten de autoriteiten in te schakelen om een alcoholtest te doen bij hun collega. Uit deze test bleek dat de piloot flink wat alcohol in zijn bloed had.


Sanctie voor dronkenschap en veiligheid

Finnair gaf aan dat dit geval van dronkenschap zeer zeldzaam was en besloot een onderzoek te starten. Het bedrijf meldde ook dat het een zero tolerance beleid voor alcohol en drugs hanteert voor zijn personeel met betrekking tot de veiligheid van passagiers. Deze piloot zal waarschijnlijk worden ontslagen.

Vertraagde vlucht en compensatie

Passagiers die vertraging hadden opgelopen door de dronken piloot konden geen compensatie eisen. De reden? De duur van de vertraging. Inderdaad, de Europese Verordening 261/2004 bepaalt dat alleen vertragingen van meer dan 3 uur in aanmerking voor vergoeding komen. Andere criteria spelen ook een rol en bij Vlucht-vertraagd.nl kunnen we deze verifiëren.

➜ Check je vlucht