50.000 passagiers de dupe van Ryanair-staking

vrijdag 20 juli 2018

De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft te kampen met een staking van het personeel in België, Spanje en Portugal waardoor er 300 vluchten moeten worden geannuleerd. Hierdoor worden er 50.000 klanten van Ryanair getroffen door de staking. De staking is gepland op volgende week woensdag en donderdag. Ryanair noemt de staking van het cabinepersoneel niet gerechtvaardigd en zegt dat ze niks zullen bereiken dan het verstoren van familievakanties en het helpen van concurrentie. De airline zegt een goed loon te betalen met goede arbeidsvoorwaarden.


Compensatie voor annulering door staking?

Is jouw Ryanair-vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking van het cabinepersoneel? Ryanair hoort je hierover te informeren. Heb je nog niks gehoord, dan kan het nog tot op de dag van de vlucht onzeker zijn of je vlucht (op tijd) vertrekt. Heeft Ryanair je twee weken voor vertrek geïnformeerd, dan hoeven zij geen compensatie uit te keren, wel moeten ze je een vervangende vlucht aanbieden. Komt die vervangende vlucht niet uit? Dan kan je een terugbetaling van je vliegtickets krijgen. Was de annulering gemeld binnen twee weken, dan heb je wel recht op compensatie. Rechterlijke uitspraken hebben namelijk bepaald dat een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij niet altijd onder 'buitengewone omstandigheden' valt.

➜ Check je vlucht

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zien hier om jou te helpen. Je kunt ons bellen van maandag tot en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op +31 20 261 67 61 . Ook kan je ons een mailtje sturen met je al je vragen via info@vlucht-vertraagd.nl.